Park Lingezegen Mooi dichtbij!

Park Lingezegen is een prachtig landschapspark van maar liefst 17 vierkante kilometer tussen Arnhem en Nijmegen met veel ruimte voor mensen, landbouw, natuur, cultuur en water. Er is altijd wat te doen en het is voor iedereen Mooi dichtbij!

Park Lingezegen in Arnhem, Huissen, Elst, Ressen, Bemmel, Lent en Nijmegen

Ontdek Park Lingezegen!

Welkom in Park Lingezegen, een groot landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen met een oppervlakte van 3400 voetbalvelden. Hier vind je volop ruimte om te ontspannen, een wandeling te maken, te genieten van de natuur, cultuur, lokaal eten en de rijke geschiedenis van het gebied. Samen met lokale ondernemers, stichtingen en verenigingen laten we je kennis maken met alles wat de regio te bieden heeft!

Ontdek het park Lees meer over Park Lingezegen

Agenda

Bekijk alles

Geniet mee van de mooiste foto's uit Park Lingezegen!

In de Facebookgroep ‘Park Lingezegen in beeld’ delen bezoekers van het park dagelijks hun mooiste foto’s. Zo is deze groep één groot fotoalbum van Park Lingezegen geworden. Wordt ook lid en geniet mee van al het moois wat het park te bieden heeft!

Foto’s: Armando Hoogenboom, Bill Holtrop, Willeke van Vulpen, Wendy Bonke & Susan Thielking

Park Lingezegen in Beeld

Laatste nieuws

Bekijk het meest actuele nieuws van Park Lingezegen.

Bekijk meer nieuwsartikelen

Denk mee over Park Lingezegen in 2040!

Wil jij meedenken over de toekomst van Park Lingezegen? Dan zijn we op zoek naar jou! In 2024 werkt Park Lingezegen aan een nieuwe toekomstvisie. Met deze toekomstvisie wordt een stip op de horizon gezet voor een levendig, beleefbaar en toekomstbestendig park in 2040. Daarbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Bestuurders, beheerders, bewoners, bezoekers, belangengroepen: iedereen die Park Lingezegen een warm hart toedraagt is welkom om mee te denken!

Toekomstvisie Park Lingezegen

Of ga direct naar

Dé tips voor dit seizoen!

Wuivend riet in het Waterrijk
Wuivend riet in het Waterrijk

Familieroute Waterrijk-West

Kom genieten van wuivend riet en prachtige doorkijkjes door Waterrijk-West! De Familieroute Waterrijk-West is een toegankelijke route waar iedereen gebruik van kan maken. Ook mensen met bijvoorbeeld kinderwagens, gebruikers van scootmobielen en (elektrische)duwrolstoelen.

Meer over de Familieroute Waterrijk-West

Vogels kijken in het Waterrijk

In het najaar komen veel vogels weer terug uit hun broedgebieden in het hoge noorden. Dan is het een drukte van jewelste op veel plekken in het park. Overal strijken vogels neer. Een hele mooie plek om vogels te kijken is het Waterrijk. Welke vogels weet jij allemaal te vinden?

Meer over het Waterrijk

Klompenpad 't Perckse pad

Beleef de herfst in Park Lingezegen op Klompenpad 't Perckse Pad! Deze 12 kilometer lange wandeling voert je langs oude lanen, voedselbossen en wuivende rietkragen. Waar wacht je nog op? Klompen aan, rugzak om en gaan!

Klompenpad ’t Percksepad (6, 7 of 12 kilometer)