Familieroute Waterrijk-West (3 KM)

Welkom op de Familieroute in Waterrijk-West in Park Lingezegen. De familieroute is een toegankelijke route waar iedereen gebruik van kan maken. Ook mensen met bijvoorbeeld kinderwagens, gebruikers van scootmobielen en (elektrische)duwrolstoelen.

De route loopt over halfverharde paden en voert je langs de wuivende rietvelden van het Waterrijk en langs de randen van de Rijkerswoerdse Plassen. Kijk onderweg goed om je heen. Er is namelijk van alles te zien! Tussen het riet kan je allemaal verschillende soorten vogels tegen komen. Met een beetje geluk zie je het baardmannetje, de lepelaar of misschien zelfs een ijsvogel die over het water scheert.

Foto: Ieneke Voets

De ronde is ongeveer 3 kilometer. Met aanrijroute vanaf de parkeerplaats bij de Rijkerswoerdse Plassen er bij is de route ongeveer 5,5 kilometer. De route is te volgen door de palen met onderstaande symbolen te volgen. Iedere paal is genummerd zodat, bij pech aan bijvoorbeeld een scootmobiel of duwrolstoel, servicebedrijven eenvoudig de locatie kunnen vinden.

Je kan de route starten vanaf de Parkeerplaats Park Lingezegen aan de 1e Weteringsewal in Elst, of vanaf de (betaalde) parkeerplaats bij Restaurant De Woerdt.

De routeflyer is te downloaden via de link bovenaan deze pagina en te verkrijgen in het folder-uitgiftepunt in Landerij De Park. Ook worden de flyers toegevoegd aan de welkomstpakketten van Kersten Hulpmiddelen.

Misschien vind je dit ook interessant