Waterrijk-Oost

    • Waterrijk-Oost, Park Lingezegen

Waterrijk-Oost ligt in het noorden van Park Lingezegen. Het strekt zich uit tussen de A325, Lingewal, Rijkerswoerdsestraat en de Hydrangea. Waterrijk-West is een van de twee delen van het Waterrijk. Ten westen van de A325 ligt Waterrijk West, ten oosten van de A325 ligt Waterrijk-Oost.

Uitgestrekte rietvelden vol met vogels

Waterrijk-Oost is bij uitstek een prachtig gebied om vogels te kijken. Het hele jaar door is hier wel wat te zien. De uitgestrekte rietvelden werken als een magneet op allerlei soorten zang- en rietvogels. In het voorjaar kan je er zelfs soorten als de roerdomp, blauwborst en baardman zien en horen. Vanaf het fietspad langs de Linge of vanachter het vogelkijkscherm heb je bovendien een prachtig zicht op verschillende schelpeneilandjes waar je visdiefjes en kluten kan zien broeden.

Opgaand bos en wandelpaden

Aan de noordkant van Waterrijk-Oost is veel opgaand bos en allerlei soorten struiken en heggen. Ook hier barst het van het leven. Zangvogels zingen hun hoogste lied en met wat geluk zie je zelfs nog een ree. Hier lopen ook verschillende wandelpaden.

Waterberging

Tussen de Kampsestraat en het RijnWaalpad ligt ‘De Puntzak’. Dit is een waterberging die gevuld kan worden bij hoogwater in de rivieren. Zo wordt gezorgd dat de omgeving droge voeten houdt.

Praktische informatie

Wanneer je Waterrijk-Oost wil bezoeken kan dit via verschillende ingangen vanaf de Hydrangea, Rijkerswoerdsestraat en Kampsestraat.

Kom je met de auto? Dan kan je die parkeren op de (beperkte) parkeerplaats langs de Kampsestraat.

Waterrijk-Oost is in beheer en eigendom van Staatsbosbeheer. Voor vragen, opmerkingen of klachten kan je contact opnemen met geldersepoort@staatsbosbeheer.nl.

Misschien vind je dit ook interessant