logo

Archeoroutes

Archeologieroutes in Park Lingezegen

In Park Lingezegen zijn verschillende wandelroutes uitgezet langs plekken met een rijke archeologische geschiedenis.

 

De routes zijn voorzien van bewegwijzering en onderweg kom je informatiepanelen. Op deze informatiepanelen staat verdiepende informatie over wat er gevonden is op die plek. Zo kan je lekker wandelen en gaat de geschiedenis van Lingezegen voor je leven!

 

We hebben nu drie 'Archeoroutes' in Park Lingezegen. Deze vind je hieronder!

Archeoroute Het kralensnoer

De route die je vanaf startpunt Landerij De Park kunt lopen is zo’n 7 km lang. Het kralensnoer voert je langs de locatie van een mooie archeologische vondst, langs de prachtige Grote Kerk van Elst met daaronder de Romeinse tempel en door het gezellige centrum van Elst, om vervolgens weer hier terug te keren. Onderweg lees je op een informatiebord (nummer 1 op de kaart)meer over de vondst van bijzondere kralen in een graf uit de Vroege Middeleeuwen.

 

Lees meer over Archeoroute Het Kralensnoer

Archeoroute Pas op! Bommetje…

Vanaf startpunt Landerij De Park wandel je in zo’n 7 km langs de Rijkerswoerdse Plassen. Vroeger was het hier oppassen geblazen, om een veel minder leuke reden: in de Tweede Wereldoorlog is hier namelijk hevig gevochten en zouden de kogels je letterlijk om de oren zijn gevlogen. Ook de resten uit deze periode van strijd vallen inmiddels onder archeologie, daarom kun je op deze archeologische route meer lezen over deze tijd.

 

Lees meer over de Archeoroute Pas op! Bommetje…

Archeoroute Van kapel tot kasteel

‘Van kapel tot kasteel’ voert je langs diverse archeologische vindplaatsen. Zo vonden archeologen sporen van oude ‘industrieterreinen’ uit de IJzertijd, Romeinse Tijd en Middeleeuwen (nummer 3 op de kaart). En langs de Vergert en de Heuvelsestraat, een hoger gelegen deel in het landschap, zijn ook diverse archeologische sporen aanwezig.

 

Lees meer over de Archeoroute Van kapel tot kasteel

×