verhalen

9-02-2015 Park Lingezegen: van, voor en door ons allen

Park Lingezegen inspireert! Dat bleek maar weer afgelopen maandagavond 2 februari. Zo’n dertig personen, individuele burgers, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties en groepen bewoners kwamen naar de vergadering van de Gebruikersraad Park Lingezegen. Ongeveer tien mensen waren er voor het eerst. Dat het functioneren van de Gebruikersraad voor hen nog een black box was, belette hen niet om vrijuit mee te praten.

In december heeft zich spontaan een werkgroep geformeerd. Zij hebben ideeën en gedachten geformuleerd en samengebracht in het eerste concept-wensbeeld voor Park Lingezegen. Dit alles met veel inspiratie en passie. En met de overtuiging dit te delen met de overige deelnemers van de Gebruikersraad. Dat was de aanleiding voor de bijeenkomst van 2 februari.
En leden van de Gebruikersraad bleken de beelden te delen. Een sprong in het diepe. Want ‘ja’ zeggen tegen de ambities van bijvoorbeeld permacultuur betekent nogal wat. Iedereen die er mee in aanraking komt wordt dolenthousiast, maar het idee heeft nog geen brede basis. Dus er is wel een gepassioneerde stip op de horizon gezet maar er is nog veel werk aan de winkel.

De stip vertoont behoorlijk wat overeenkomsten met de toekomstschetsen van Sylvia Karres, supervisor van het park. Het is bovendien een stip die past in het proces van herbronnen van de parkorganisatie, zo lichtte Linda van Hilten (AT Osborne) toe maandagavond. Actueel onderwerp is ruimte voor het alledaags gebruik van het park en het uitlaten van de hond in het bijzonder. Samen met de parkorganisatie buigt de Gebruikersraad zich over dit onderwerp. En nu al schoorvoetend te volgen op Facebook. De handigheid neemt met de dag toe!

 

Theo de Bruin en Frank van Rooijen,
Gebruikersraad Park Lingezegen

Lees meer over de gebruikersraad >

Trefwoord(-en):

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×