Bijenhotel gerealiseerd op het Plaksche Veld via Lingewaard Doet.

Op het Plaksche Veld, onderdeel van Park Lingezegen, is door vrijwilligers van Lingewaard Natuurlijk een prachtig bijenhotel geplaatst. Het bijenhotel biedt onderdak aan de bestuivers die hard hun best doen om al het stuifmeel van de bloemen en struiken op het Plaksche Veld te verspreiden. 

Mogelijk gemaakt door Lingewaard Doet.

In 2020 is in het kader van de actie Lingewaard Doet geld ingezameld voor het realiseren van een bijenhotel op Plaksche Veld. Dit bijenhotel is gemaakt door de klussenploeg van Lingewaard Natuurlijk. Door de coronacrisis kon er lang niet gewerkt worden aan dit project. Eind vorig jaar kon het werk opgepakt worden en nu staat het er dan. De groep vrijwilligers van Plaksche Veld heeft het bijenhotel ingericht en geplaatst.

Het is een prachtig groot bijenhotel geworden. De vrijwilligers hebben de bedjes voor de bijen optimaal verzorgd. In de houtblokken zijn veel gaten geboord, de rietstengels en de bamboestokjes zijn met klei tussen het hout en dakpannen gemetseld. Dat was een leuke klus bij een fraai lentezonnetje. De bijen zijn heel welkom. Maar ook nodig, want zij moeten zorgen voor de bestuiving van de ruim 100 fruitbomen en andere gewassen die er zijn geplant.

Uiteraard was dit niet mogelijk geweest zonder de donateurs via Lingeaard Doet, de klussenploeg van Lingewaard Natuurlijk en de vrijwilligers van het Plaksche Veld, waarvoor grote dank!

Help mee het Plaksche Veld beheren!

Lingewaard Natuurlijk is nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen met het beheer van het Plaksche Veld. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger van Lingewaard Natuurlijk een bijdrage te leveren aan dit prachtige stukje Park Lingezegen? Stuur dan een mail naar Plakscheveld@lingewaardnatuurlijk.nl en meld je aan! Ook als je af en toe wilt helpen ben je van harte welkom.

 

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant