logo

Archeologie

Archeologie in Park Lingezegen

Park Lingezegen heeft een rijke archeologische historie. Dit gaat duizenden jaren terug tot in de ijzertijd. Toen noemden de eerste mensen dit gebied al 'thuis'. Het landschap is gevormd onder grote invloed van het water uit de rivieren. Het landschap was aantrekkelijk voor mensen. De klei zorgde voor een vruchtbare bodem en daardoor gaan de eerste archeologische vondsten ver terug in de tijd.

 

Zo vonden archeologen sporen van oude ‘industrieterreinen’ uit de IJzertijd, Romeinse Tijd en Middeleeuwen. En langs de Vergert en de Heuvelsestraat, een hoger gelegen deel in het landschap, waren ook diverse archeologische sporen aanwezig. Ter hoogte van de Kattenlegerstraat werd een grafveld uit de Romeinse Tijd gevonden. En ook uit het recente verleden zijn er veel vondsten gedaan. Tijdens de tweede wereldoorlog is er in wat nu Park Lingezegen is veel gebeurd waardoor er regelmatig nog vondsten uit die periode gedaan worden.

 

Wil je meer weten over de gebiedshistorie? Lees dan snel verder!

Archeoroutes

Wil je meer ontdekken over de verborgen geschiedenis van Park Lingezegen? Ga er dan lekker op uit en loop één van de Archeoroutes! We hebben drie routes uitgezet in Park Lingezegen. Onderweg kom je paneeltjes tegen die je meer vertellen over de geschiedenis van het gebied en de verborgen verhalen!

Lees meer over de Archeoroutes

Weetjes bij de wandelingen

Langs de Archeoroutes staan panelen met daarop informatie over bijzondere archeologische vondsten of verborgen verhalen. We hebben bij die panelen ook nog wat extra verhalen, die vind je hier!

 

 

 

Lees meer over weetjes bij de wandeling

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

×