Post Lingezegen - maart 2014

E-nieuwsbrief van Park Lingezegen, landschapspark in aanleg voor de 160.000 huidige en toekomstige bewoners van Arnhem-Zuid, Bemmel, Elst, Huissen en Nijmegen-Noord.

Boomfeestdagspecial

Kinderen beschilderen Boomfeestpaal

Kinderen beschilderen Boomfeestpaal

Basisschoolkinderen uit de regio zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de Nationale Viering Boomfeestdag op 12 maart. Afgelopen week beschilderden zij de speciale Boomfeestpaal met fantasiedieren. Dit naar het idee van kunstenaar Suus Baltussen. Lees online.

Presentatie sponsoren Nationale Viering Boomfeestdag

Presentatie sponsoren Boomfeestdag

Woensdag 26 februari presenteerden de sponsoren van dit evenement zich in Park Lingezegen. Hierbij waren kinderen van Basisschool Stap voor Stap aanwezig. Samen met de sponsoren hesen zij de vlag van Park Lingezegen en de Boomfeestdag op de plantlocatie. Lees online.

Kinderen oefenen het Jeugd-Groen-Debat

Kinderen oefenen het Jeugd-Groen-Debat

Groep 7 van Basisschool Stap voor Stap uit Elst oefende het Jeugd-Groen-Debat, dat plaatsvindt tijdens de Nationale Viering Boomfeestdag. Politici en Kamerleden komen dan naar Lingezegen om te debatteren met ruim 600 leerlingen van basisscholen uit Arnhem, Nijmegen en Overbetuwe. Lees online.

Ook Boomplantdagen in Schuytgraaf en Elst

Ook Boomplantdagen in Schuytgraaf en Elst

Op de donderdag 13 maart planten kinderen van basisschool de Arabesk bomen in het Speelbos bij de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Een dag later gaan kinderen aan de slag bij het Spoorbos in Elst. Lees online.

Uitnodiging onthulling oorlogsmonument De Vleugel

Onthulling oorlogsmonument De Vleugel

Op 14 maart 2014 wordt het oorlogsmonument De Vleugel onthuld in Park Lingezegen nabij de Irish Guardsbrug te Elst. Het monument verbeeldt een stalen vliegtuigvleugel die boven de omgewoelde aarde uitsteekt. Het is een metafoor voor diegenen die ‘vleugellam’ zijn geslagen door de oorlog. U bent van harte uitgenodigd voor deze plechtigheid. Lees online.

Inloopavond over werkzaamheden Waterrijk

Inloopavond over werkzaamheden Waterrijk

Op 13 maart vindt in Elst een inloopavond plaats over de werkzaamheden die de komende weken zullen plaatsvinden in deelgebied ‘Het Waterrijk’ in Park Lingezegen. Zowel de parkorganisatie als aannemer A.L. van de Wetering Cultuurtechniek zal aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden. Lees online.

Boomfeestdag

Nationale Viering Boomfeestdag

Weervrouw Helga van Leur en rapper Luc Weegels (DoubleL) zijn presentator van de Boomfeestdag 2014.

Onderdelen van de boomfeestdag zijn onder andere een educatieve GroenMarkt en een Jeugd-Groen-Debat
Kijk voor het volledige programma op de website>

De Nationale Viering Boomfeestdag 2014 vindt plaats in Park Lingezegen en daar zijn we trots op! Zet woensdag 12 maart alvast in uw agenda en houd de berichten in de gaten, want de voorbereidingen zijn in volle gang! Lees online

Volg Park Lingezegen op Facebook en Twitter

Deze digitale nieuwsbrief vervangt de papieren Post Lingezegen. Wilt u nog sneller op de hoogte zijn van nieuws en weetjes? Volg Park Lingezegen dan ook via Facebook en Twitter.

Projectbureau Park LingezegenT088-01 09 333twitter@parklingezegen
De Park 10E info@parklingezegen.nl
6661 NW ElstI parklingezegen.nlfacebookParkLingezegen