logo

Educatie in Lingezegen

Park Lingezegen biedt veel mogelijkheden voor natuureducatie. Verschillende partijen verzorgen excursies en natuurlessen in Park Lingezegen. U kunt direct contact opnemen met de betrokken partijen die hieronder staan:

Het Speelbos

Bij Arnhem Schuytgraaf ligt voor kinderen een prachtig Cool Nature Speelbos: 4 hectare aan groen en water. Kinderen kunnen hier ieder moment van de dag ongestoord ravotten, hutten bouwen en vies worden. De picknickplek bij het speelbos is ook prima te gebruiken als openluchtklaslokaal!

speelbos-2

Parkeren kan bij De Buitenplaats, Marasingel 19 in Arnhem.
Meer informatie op onze website>

Openluchtklaslokaal bij Landgoed Doornik

Het Openluchtklaslokaal ligt op Landgoed Doornik en leent zich voor vele doelen. Een lezing, toneelstuk of een andere voordracht voor een beperkt gezelschap. Dit kan allemaal zolang de natuur eromheen niet verstoord wordt. Stichting Lingewaard Natuurlijk geeft op deze plek natuurlessen, volgens de methode van Staatsbosbeheer en IVN: “Woordvoerders van de natuur”.

" "

Boekingen kunnen gemaakt worden via:
Stichting Lingewaard Natuurlijk,
educatie@lingewaardnatuurlijk.nl
en De Bastei,
info@debastei.nl

Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk

SOGN organiseert op zaterdagen in de winter werkochtenden. Voor vrijwilligers en hun (grote) kinderen is er onder begeleiding werk aan de wilgen in De Park.

Kijk op www.overbetuwegroennatuurlijk.nl voor meer informatie, of bel met Leo Starink, 06 37403725

Landerij De Park

Dit centrum voor natuurbeleving ligt middenin deelgebied De Park in Elst. Spelenderwijs kan jong en oud hier leren over de natuur. Er is een bijenstal, natuurspeelplaats, kinderboerderij en een waterspeeltuin. Je kunt er terecht voor ‘de meest verrassende middag in het groen’. Landerij De Park is het initiatief van Stichting Boerderij Lingezegen (SBL). Voor de scholen van de gemeente Overbetuwe werkt SBL samen met Stichting NME Overbetuwe en Staatsbosbeheer.

Voor meer informatie:
Jan de Wit,
0481-375157,
info@landerijdepark.nl
www.landerijdepark.nl

Stichting NME Overbetuwe

Stichting NME Overbetuwe verzorgt excursies en lesarrangementen voor de 22 basisscholen van de gemeente. Zij werkt daarbij ook samen met o.a. SOGN, Staatsbosbeheer, CNME ’t Pakhuis, IVN Rijn Waal.

Voor meer informatie:
Annette Bisseling, Stichting NME Overbetuwe, NME-coördinator, 06-40469609,
info@nmeoverbetuwe.nl
www.nmeoverbetuwe.nl

Stageplekken in Park Lingezegen

Stichting Lingewaard Natuurlijk is voor MBO 4 stagebegeleiding gecertificeerd door Aequor. Dit betekent dat MBO-studenten zelfstandig hun opdrachten moeten bedenken, bespreken en uitwerken, waarbij de BPV begeleider wekelijks contact heeft met de student en deze zelf verantwoordelijk is voor het opleveren van het stageproduct.

Meer informatie op lingewaardnatuurlijk.nl

Stichting Lingewaard Natuurlijk

Stichting Lingewaard Natuurlijk verzorgt natuurbeleving voor jong en oud in de vorm van excursies, doedagen, boomplantdagen en de NME-lessen voor 15 basisscholen in de gemeente Lingewaard. De NME-lessen worden gegeven in de Doornik Natuurakkers, Bemmelse Waard, Huissense Waard, Klompenwaard, Gendtse Waard, de Ward in Bemmel en in het Slingerbos in Huissen. Zij werkt samen met Staatsbosbeheer en IVN.

Meer informatie op lingewaardnatuurlijk.nl

Het Dijkmagazijn

Het natuureducatie- en bezoekerscentrum van Stichting Lingewaard Natuurlijk, met een permanente tentoonstelling voor kinderen en ruimte voor onder andere educatieve kinderpartijtjes.

Jaarlijkse boomplantdagen in Park Lingezegen

Stichting Lingewaard Natuurlijk, Staatsbosbeheer en Overbetuwe Groen Natuurlijk verzorgen ieder voorjaar diverse boomplantdagen. Voor scholen in de gemeente Overbetuwe worden deze georganiseerd door NME Overbetuwe.

Natuur en Kunst

‘Natuur en Kunst’ organiseert wandelingen, speurtochten en natuureducatie in het bos. Ook in ‘Het Spoorbos’ net ten zuiden van de Arnhemse wijk Schuytgraaf zijn spannende dingen te ontdekken, in ieder jaargetijde. In het water, tussen de bomen en in het open veld is er voor iedere leeftijdsgroep een eigen programma.

Kijk op
www.natuurenkunst.nl
of neem contact op met Leo Starink, 06 37403725

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

×