verhalen

2-07-2018 Het Waterrijk-Oost is ook al vogelrijk

Gerrit Jansen uit Angeren is enthousiast over Het Waterrijk-Oost in Park Lingezegen. Het aantal vogels dat zich in korte tijd in het Waterrijk-Oost heeft gevestigd, is uniek. Geen vogelaar kan hieraan voorbij gaan.

“Regelmatig fiets ik de laatste tijd over het fietspad van de Linge in ons dorp Angeren naar Het Waterrijk, een uniek onderdeel van Park Lingezegen” schrijft Gerrit Jansen. “Het 300 ha grote Waterrijk-Oost bestaat uit open water en rietmoeras. De waterberging is in het voorjaar van 2015 met rietwortels ingeplant. Wapperende linten en gaas moesten voorkomen dat de jonge rietscheuten werden opgegeten door grauwe ganzen. Het zag er niet uit, maar het werkte. Het aantal vogels dat zich in korte tijd heeft gevestigd, is uniek en groeit nog elke maand. Zelfs de roerdomp, en het porseleinhoen laten zich zien en horen. Twee zeldzaamheden die iets zeggen over de kwaliteit van dit nieuwe natuurgebied.”

Het volledige verhaal van Gerrit Jansen stond op 26 juni in De Gelderlander, editie De Betuwe: Waterrijk-Oost is ook al vogelrijk.pdf.

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×