De kraamkamer van de natuur is geopend!

Het voorjaar staat op het punt van losbarsten en veel vogels en dieren krijgen binnenkort jongen. Deze tijd staat ook wel bekend als het broedseizoen. Tijdens het broedseizoen zijn dieren en vogels extra gevoelig voor verstoring. Help jij mee om ze de rust te geven die ze nodig hebben? 

Rust voor de natuur

De komende tijd leggen veel vogels hun eieren en dieren als de haas verstoppen hun jongen in de graslanden. Een kwetsbare periode waarin de jongen én de ouders hun rust goed kunnen gebruiken. De jonge dieren groeien als kool en de ouders zijn volop bezig met voedsel voor ze zoeken wat veel energie kost. En dan wil je niet dat ze onnodig energie verspillen omdat ze opgeschrikt worden door mensen die buiten de paden lopen of loslopende honden waar dat niet de bedoeling is toch?

Blijf op de paden

Je kan meelhelpen om de vogels en dieren hun rust te geven door je aan een aantal basisregels te houden wanneer je er op uit gaat. Blijf altijd op de wegen en paden. Zo zorg je dat de dieren voldoende gebied houden waar ze zich rustig kunnen ophouden.

Honden aan de lijn

Verder kan je helpen door je hond aan de lijn te houden. Op de aangewezen stukken mag je hond uiteraard nog wel loslopen, mits onder appel. Rond De Park mag de hond op verschillende delen van het Romeinse Lint los. Dit is aangegeven met een bordje met daarop ‘Hondenlosloopgebied/ Hondenloslooppad’. Bij het verlaten van het hondenlosloopgebied/ hondenloslooppad staat er altijd een bordje ‘Honden aan de lijn’. Ook kan je gebruik maken van de hondenspeeltuin om je viervoeter even lekker te laten spelen.

Op loslopende honden buiten de daarvoor aangewezen plekken zal de komende periode intensiever gecontroleerd worden.

Wil je meer weten over honden in Park Lingezegen?

Kijk dan op onze webpagina over honden of download onze speciale folder ‘Er op uit met de de hond in Park Lingezegen‘.

Misschien vind je deze berichten ook interessant