Nieuws

21-02-2022 Speelbos Schuytgraaf tot nader bericht afgesloten – Stormschade in Park Lingezegen

De storm van afgelopen weekend heeft ook voor schade gezorgd in Park Lingezegen. In het speelbos Schuytgraaf zijn een aantal bomen omgewaaid. En één van de twee overgebleven moerashoeders heeft de wind ook niet overleeft. 

Speelbos Schuytgraaf afgesloten tot nader bericht

In het speelbos tussen De Park en Schuytgraaf zijn een aantal bomen omgevallen of instabiel geworden. Omdat dit gevaarlijke situaties op kan leveren voor bezoekers, wordt morgen (22/02/2022) gestart met het wegzagen van omgevallen en gevaarlijke bomen. Tot de werkzaamheden afgerond zijn is het speelbos afgesloten. Bij de ingangen van het speelbos worden bordjes geplaatst waarop de tijdelijke afsluiting vermeld staat.

Wanneer de werkzaamheden afgerond zijn en het speelbos weer veilig is zal het weer opengesteld worden.

Stormschade in Speelbos Schuytgraaf

Moerashoeder overleefd storm niet.

In Waterrijk-Oost staan de Moerashoeders. Kunstwerken gemaakt van sloopmateriaal die op drie oude bomen geplaatst zijn. Het idee achter de Moerashoeders is dat ze er niet staan voor de eeuwigheid. De oude bomen waar ze op geplaatst zijn, zijn in de loop van de jaren minder geworden waardoor het risico op omvallen groter werd. Een van de Moerashoeders was al van zijn sokkel gevallen, dit weekend is door de sterke winden van storm Eunice een tweede gevallen.

Omdat de Moerashoeders gemaakt zijn van sloopmateriaal (o.a. afvalhout, kunststof en autobanden) zal de omgevallen Moerashoeder afgevoerd worden. Dit gebeurt wanneer de ondergrond droog genoeg is om de Moerashoeder te bereiken.

Foto: Odette Zonnenberg

 

Reacties zijn gesloten.

×