Feestelijke openingsexcursie Familieroute Waterrijk-West

Onder ‘Hollandse luchten’ met een zonnetje én een briesje is zaterdag 23 september j.l. de Familieroute in Waterrijk-West met een openingsexcursie feestelijk in gebruik genomen. De toegankelijke route van drie kilometer laat je de unieke natuur in een rietmoeras van dichtbij beleven.

Ruim op tijd waren alle deelnemers al aanwezig op de parkeerplaats bij Waterrijk-West aan de 1e Weteringsewal. Na een welkomstwoord door Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder van de gemeente Overbetuwe én een gebakje om de opening te vieren was het tijd om op pad te gaan.

Toegankelijke route midden door het rietmoeras!

Onderweg vertelden Boswachter Daan Meeuwissen van Staatsbosbeheer en Youri Jongkoen van Park Lingezegen van alles over de natuur in dit deel van het park en wat de de Familieroute nou zo bijzonder maakt. Uniek is dat de deelnemers echt mídden in het rietmoeras komen op de familieroute. Lopend en rijdend tussen de wuivende rietpluimen genoten de deelnemers van al het moois wat deze bijzondere route te bieden heeft. Als kers op de taart lieten een aantal lepelaars zich mooi zien op een van de plasjes.

Familieroute brengt natuurbeleving voor iedereen

De Familieroute is een toegankelijke route over halfverharde paden dwars door de nieuwe natuur
van Park Lingezegen. De route is volledig bewegwijzerd en geschikt voor bijvoorbeeld kinderwagens, scootmobiels en (elektrische) duwrolstoelen. Op deze manier willen we natuur toegankelijk maken voor iedereen. In samenwerking met beheerder van het gebied Staatsbosbeheer en samen met leden van SGO Overbetuwe en scootmobielclub de Krasse K(n)arren uit Arnhem is de route met grote zorgvuldigheid uitgezet.

Meer over de familieroute is te vinden op: https://parklingezegen.nl/activiteiten/familieroute-waterrijk-west/

De openingsexcursie in beeld

Misschien vind je deze berichten ook interessant