Klompenpad Breedlersepad geopend: 12 kilometer nieuw wandelplezier in Park Lingezegen!

Liefhebbers van Klompenpaden hebben in Park Lingezegen weer een nieuw pad om van de lijst te strepen: het Breedlersepad! Het nieuwe, 12 kilometer lange, Klompenpad wat loopt door het middengebied van Park Lingezegen is vandaag (10 november) geopend. Onderweg kom je langs uitgestrekte landerijen, oude fruitboomgaarden en rietvelden.

Na welkomstwoorden door parkdirecteur Sven van Rijswijk, wethouder Nick Hubers (geheel in stijl op klompen!) van gemeente Lingewaard en Erwin Reinhard van Landschapsbeheer Gelderland was het tijd voor de officiele opening van het hagelnieuwe Klompenpad. Samen met vrijwilliger Jose Rutten onthulde Hubers het startpaneel van het Breedlersepad waarna met alle aanwezigen een stukje van het Breedlersepad gelopen werd. Daarmee is Klompenpad het Breedlersepad officieel in gebruik genomen.

Klompenpad Breedlersepad

Beleef Park Lingezegen vanaf onverharde paden

Hét kenmerk van een Klompenpad is dat het hoofdzakelijk over onverharde paden loopt. En daar is ’t Percksepad geen uitzondering op. Onderweg kom je langs voedselbossen, de statige notenlaan en de rietvelden van het Waterrijk, alles zo veel mogelijk onverhard.

Vrijwilligers maken Breedlersepad mogelijk

De aanleg van het Breedlersepad is het resultaat van het harde werk van een zeer betrokken vrijwilligersgroep. Zij bedachten samen met Landschapsbeheer Gelderland en de parkorganisatie de route, stelden de routebeschrijving op en hielpen met het uitzetten van het pad.

Mede dankzij hun hulp kon het Breedlersepad gerealiseerd worden. Tijdens de opening werden de vrijwilligers, als dank voor hun inzet, nog eens extra in het zonnetje gezet.

Wethouder Nick Hubers (gemeente Lingewaard) opent samen met vrijwilligers Marijke en Jose het nieuwe Klompenpad 'Breedlersepad'.

Breedlersepad vanaf nu te lopen!

Met de officiële opening is Klompenpad Breedlersepad nu officieel klaar voor gebruik. Je kan starten vanaf boederij De Bredelaar, je volgt de route door de paaltjes met de groene ‘Klompenpad-schildjes’ te volgen. Meer informatie over het Breedlersepad en de routebeschrijving is te vinden op de website van de Klompenpaden via: https://klompenpaden.nl/klompenpad/breedlersepad/.

Ook is de routefolder te koop bij verschillende verkooppunten (kijk voor actuele verkoopadressen op de www.klompenpaden.nl) en is het Breedlersepad te wandelen met de Klompenpaden-app.

Routeschildje Klompenpad Breedlersepad.

Het Klompenpad is tot stand gekomen met medewerking van grondeigenaren, Waterschap Rivierenland, Staatsbosbeheer en andere partijen uit de streek. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, Park Lingezegen en de Nationale Postcode Loterij. De aanleg is gerealiseerd door Landschapsbeheer Gelderland met behulp van zeer betrokken vrijwilligers.

Misschien vind je deze berichten ook interessant