Park Lingezegen als podium voor kunst en cultuur 

Park Lingezegen is een levendig landschapspark voor én door de 160.000 inwoners van de stadsregio Arnhem Nijmegen. Het park biedt mooie en inspirerende locaties voor exposities, evenementen en voorstellingen van kunstenaars, producenten en initiatiefnemers. 

Kunst en cultuur krijgen de ruimte in Park Lingezegen 

Voor de kunst- en cultuursector is het een moeilijke tijd. Park Lingezegen biedt initiatiefnemers uit de regio een helpende hand. Er zijn verschillende locaties waar (kleinschalige) optredens of exposities kunnen plaatsvinden. Deze stellen we beschikbaar. Voor een overzicht van de locaties, zie: https://parklingezegen.nl/evenementenlocaties/.

Daarnaast kan Park Lingezegen advies en ondersteuning bieden over subsidiemogelijkheden, vergunningen en promotie van het evenement.

Uiteraard zijn bij alle activiteiten in Park Lingezegen de op dat moment geldende coronaregels leidend.

Subsidie voor culturele en artistieke producties.  

Wil je iets organiseren in Park Lingezegen en zoek je co-financiering? Dan biedt de provincie Gelderland een regeling die hier mogelijk bij aansluit.

Voor organistoren en producenten van artistieke producties en festivals stelt de provincie een subsidie beschikbaar om uiterlijk in 2022 een eenmalige activiteit of evenement te organiseren. De subsidie kan aangevraagd worden voor:

  • het maken van een artistieke productfie op het gebied van muziek, theater, dans, film, nieuwe media of literaire cultuur;
  • het maken van een artistieke productie op het gebied van beeldende kunst, mode of vormgeving;
  • het organiseren van een cultuurfestival of erfgoedfestival in Gelderland.

 

De provincie stelt als voorwaarde dat de activiteit of het evenement in Gelderland plaatsvindt. Dan zit je met Park Lingezegen dus goed. De subsidie biedt de mogelijkheid van een cofinanciering tot 50%. Aanvragen kan vanaf 1 maart 2021.

Meer informatie over de subsidie van de provincie Gelderland vind je op: https://www.gelderland.nl/Subsidies/kleine-artistieke-producties-en-festivals  5-

Kunst en Cultuur: Natuurlijk in Lingezegen! 

Samen met kunstenaars, producenten en initiatiefnemers werkt Park Lingezegen graag aan een levendig park. Zo krijgen kunst en cultuur een plek in de groene buitenruimte in Park Lingezegen. Kunst en cultuur? Natuurlijk in Lingezegen!

Wil je van gedachten wisselen over de mogelijkheden in Park Lingezegen? Neem dan contact met ons op, via kunst@parklingezegen.nl!

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant