10 november feestelijke opening nieuwe Klompenpad Breedlersepad.

Vrijdag 10 november is de feestelijke opening van het Klompenpad Breedlersepad in Park Lingezegen. Het Breedlersepad is een rondwandeling van twaalf kilometer over historische paden, door weilanden met oude heggen en hagen en langs kersenboomgaarden. Het is het derde Klompenpad in Park Lingezegen.

Het Klompenpad is vernoemd naar buurtschap Bredelaar en boerderij Den Grooten Breedler, nu De Bredelaar genoemd. De wandeling voert onder meer door weilanden met oude heggen en hagen, langs kersenboomgaarden en met herinneringen aan het oorlogsverleden. Het nieuwe Klompenpad start bij De Grote Bredelaar (Breedlersestraat 7 in Elst).

Vrijwilligers maken Breedlersepad mogelijk

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route in circa 1,5 jaar ontwikkeld. De werkgroepleden hebben veel werk verzet: de route bedenken, verzamelen van teksten en foto’s, het plaatsen van alle paaltjes en bordjes, contacten met horeca en verkooppunten van de folder. Zij gaan het pad ook regelmatig nalopen en controleren.

Derde Klompenpad in Park Lingezegen

Park Lingezegen is een groot landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen met veel ruimte voor mensen, natuur, cultuur en water. Het Breedlersepad is het 155ste Klompenpad en het derde Klompenpad in Park Lingezegen, gelegen in het midden van het park. Het Breedlersepad is verbonden met de Klompenpaden het Zeegsepad en het in mei geopende ‘t Percksepad.

10 november feestelijke opening Breedlersepad

Tijdens de Sven van Rijswijk, directeur van Park Lingezegen, wethouder Nick Hubers van gemeente Lingewaard en Erwin Reinhard van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) houden een welkomstwoord. Daarna vindt de onthulling van het startpaneel plaats door de vrijwilligers samen met de wethouder. De opening vindt plaats om 14.00 uur bij De Grote Bredelaar, Breedlersestraat 7 in Elst. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad met een afsluitende toost.

Mede mogelijk gemaakt door.

Met medewerking van grondeigenaren, Waterschap Rivierenland, Staatsbosbeheer en andere partijen uit de streek is het nieuwe Klompenpad tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, Park Lingezegen en de Nationale Postcode Loterij.

Misschien vind je deze berichten ook interessant