De Buitens

Een kleinschalig stukje Betuwe, dat is het karakter van De Buitens. Gelegen op de veilig hoge oeverwal, is dit al een van oudsher dichterbewoond gebied. Dit is dan ook het enige gebied waar nog nieuwe bebouwing mogelijk is, in de vorm van nieuwe landgoederen of nieuwe erven. Uiteraard onder de voorwaarde dat het bijdraagt aan een mooi en typerend landschap, dat het bijdraagt aan het park.

 

 

Wat gaat er gebeuren tot 2014?

Deelgebied De Buitens krijgt fiets-, ruiter- en wandelpaden die aansluiten op de andere deelgebieden. De Singel bestaat ook hier mogelijk uit kersenbomen. Twee archeologische vindplaatsen worden aangekleed tot kleine parkjes, zodat recreanten ze kunnen bezoeken en beleven. Het bestemmingsplannen wordt zo aangepast dat er heldere voorwaarden in staan voor nieuwe erven en landgoederen.

 

 

Wat is er verder mogelijk?

Particulieren krijgen hier de kans een eigen erf of landgoed te creëren, als ze tegelijkertijd investeren in het park, bijvoorbeeld door een wandelpad aan te leggen of een boomgaard te planten. Eventuele nieuwe landgoederen moeten openbaar toegankelijk zijn. Wat ook heel mooi zou passen in De Buitens is een themapark over de glastuinbouw, bijvoorbeeld in een bijzonder glazen gebouw, een soort Crystal Palace.

 

 

Hoe zou het zijn in 2025?

… kleinschalig Betuws landschap … bloeiende kersenbomen in het voorjaar … fietstochtjes, ommetjes, buitenritten te paard … nieuwe landgoederen, nieuwe bebouwing … dynamiek en ontwikkeling … huisverkoop van streekproducten … vermaak, ontspanning, verpozen … congrescentrum, concertpodium, themapark …

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

×