Informatieavond Herenboeren Lingezegen

  • Woensdag, 17-04-2024
  • 20:00 - 21:30 uur
    • De Buitenpoort
    • Helmichstraat 1, 6851CB Huissen

Je eigen verse en duurzame groenten verbouwen, op een boerderij die ook een beetje van jou is? Dat kan bij Herenboeren Lingezegen in Elst! Op woensdag 17 april kun je er meer over te weten komen. Dan organiseert Herenboeren Lingezegen een informatieavond in Huissen. Iedereen die belangstelling heeft is welkom. Wel even aanmelden svp! 

Allemaal boer  

Een Herenboerderij is een kleinschalig coöperatief boerenbedrijf van ruim 200 huishoudens die samen eigenaar zijn van de boerderij en samen hun eigen duurzame voedsel verbouwen. Er zijn al 21 van dit soort boerderijen in Nederland, en sinds deze zomer is er ook een coöperatie actief aan de Breedlersestraat 6A in Park Lingezegen. De deelnemers/mede-eigenaren van de boerderij halen wekelijks hun oogst op. Die is biologisch geteeld en van het seizoen. En wat het extra leuk maakt: veel leden komen uit de buurt en helpen vrijwillig mee met het werk op het land, de uitgifte van de oogst, het kluswerk aan de schuur of het communicatie- en promotiewerk. Twee boeren organiseren en begeleiden de werkzaamheden: zij zijn in dienst van Herenboeren Lingezegen.  

Voorlichtingsavond 

Nieuwsgierig naar hoe zo’n herenboerderij er uit ziet en hoe het werkt? De Herenboeren vertellen het je graag op de naderende informatieavond. 

  • Datum: woensdag 17 april, van 20.00 -21:30 uur. Koffie en thee staan klaar vanaf 19.30 uur. 
  • Locatie: De Buitenpoort, Helmichstraat 1, 6851 CB in Huissen.  
  • Parkeren: Nabij De Buitenpoort zijn er genoeg parkeermogelijkheden; bij/voor het pand (aan de Helmichstraat), aan de overzijde bij Achter de Gracht, aan de zijkant (Kloosterlaan) en iets verder het grote parkeerterrein achter de dijk bij Albert Heijn (aan de Stadsdam).   

Meer info en aanmelden: je kunt aanmelden door een e-mail te sturen naar communicatie.lingezegen@herenboeren.nl. Omdat we graag de juiste hoeveelheid koffie en thee willen zetten, vermeld ook met hoeveel personen je wil komen.  

Misschien vind je deze evenementen ook interessant