nieuws

13-03-2014 Zonnige viering Nationale Boomfeestdag

De Nationale Viering Boomfeestdag op 12 maart werd zonnig gevierd in Park Lingezegen. Zo’n 650 kinderen hebben samen met onder andere staatssecretaris Sharon Dijksma ruim 3000 bomen geplant.

Verschillende politici, de hoofdsponsors, Gerard Joling, boyband B-Brave én groep 7 van basisschool Stap voor Stap uit Elst trapten de boomplant af met het planten van twaalf walnootbomen in een bomencirkel. Daarna gingen alle deelnemende scholen aan de slag met planten van de schoolbomen inclusief hun beschilderde Boomfeestpaal. Ook allerlei kleine bomen en struiken werden geplant in de harde kleigrond naast de A325 tussen Arnhem en Nijmegen. Een enorme ruimte in het buitengebied waar je over een paar jaar kunt genieten van walnoten in een schaduwrijk bos.

Voorafgaand aan deze grote planting liepen de kinderen langs ongeveer 25 groengerichte kraampjes in Intratuin Elst, waar ze allerlei opdrachtjes deden over bomen en natuur. Ze aten gefrituurde sprinkhanen, bewonderden grote wandelende takken, leerden over knotwilgen en ontdekten dat je hout soms ook kunt eten.

Daarna vond het eerste Jeugd-Groen-Debat plaats, waar de kinderen in debat gingen met politici uit de Tweede Kamer, Provinciale Staten en lokale gemeenteraden. Er werd stevig gediscussieerd over de vraag of kinderen wekelijks les moeten krijgen over natuur en of de gemeente moet investeren in de aanleg en het onderhoud van groen. Reactie van een kind: “Mijn ouders betalen genoeg belasting aan de gemeente, dan zorgt de gemeente ook maar voor een gezonde, groene omgeving.” en “Wie betaalt het anders?”.

 

Gerard Joling, Luc Weegels & Anne Wilson en boyband B-Brave sloten deze zonnige Boomfeestdag af met een spetterend optreden.
)

 

Wil je meer foto’s zien? Bekijk ons webalbum!>

Lees ook de uitgebreide pagina met alles over de Nationale Boomfeestdag 2014 >

 

 

Trefwoord(-en): ,

Reacties zijn gesloten.

×