Klompenpad ’t Percksepad Feestelijk geopend!

Klompenpad ’t Percksepad is geopend! Samen met de vrijwilligers die de afgelopen maanden vele uren staken in de ontwikkeling van het Klompenpad onthulden wethouders Wijnte Hol (Overbetuwe) en Marco van der Wel (Arnhem) het startpaneel aan De Park. Wandelaars kunnen nu genieten van de 12 kilometer lange nieuwe wandelroute door Park Lingezegen.

Beleef Park Lingezegen vanaf onverharde paden

Hét kenmerk van een Klompenpad is dat het hoofdzakelijk over onverharde paden loopt. En daar is ’t Percksepad geen uitzondering op. Onderweg kom je langs voedselbossen, de statige notenlaan en de rietvelden van het Waterrijk, alles zo veel mogelijk onverhard.

Vrijwilligers maken ’t Percksepad mogelijk

De aanleg van ’t Percksepad is het resultaat van het harde werk van een zeer betrokken vrijwilligersgroep. Zij bedachten samen met Landschapsbeheer Gelderland en de parkorganisatie de route, stelden de routebeschrijving op en hielpen met het uitzetten van het pad.

Mede dankzij hun hulp kon ’t Percksepad in een (voor Klompenpaden begrippen) recordtijd gerealiseerd worden. Tijdens de opening werden de vrijwilligers, als dank voor hun inzet, nog eens extra in het zonnetje gezet door wethouders Wijnte Hol (Overbetuwe) en Marco van der Wel (Arnhem).

Foto: Vrijwilligers Peter, Marijke, Louis en Sietske hebben hard gewerkt om dit Klompenpad onder begeleiding van Landschapsbeheer Gelderland te ontwikkelen. Zij ontvingen als dank daarvoor een vogelhuis in de vorm van een klomp én een gouden Klompenpad-speld.

’t Percksepad vanaf nu te lopen!

 Met de officiële opening is het Klompenpad ’t Percksepad nu officieel klaar voor gebruik. Je kan starten vanaf De Park, je volgt de route door de paaltjes met de blauwe ‘Klompenpad-schildjes’ te volgen. Meer informatie over ’t Percksepad en de routebeschrijving is te vinden op de website van de Klompenpaden via: https://klompenpaden.nl/klompenpad/t-percksepad/.

Ook is de routefolder te koop bij verschillende verkooppunten (kijk voor actuele verkoopadressen op de www.klompenpaden.nl) en is ’t Percksepad te wandelen met de Klompenpaden-app.

Misschien vind je deze berichten ook interessant