Nieuws

31-01-2022 Workshop appelbomen snoeien op Het Appelland

Op woensdagochtend 16 februari kun je meedoen met de workshop appelbomen snoeien op Het Appelland. Iedereen die een jonge boomgaard heeft en wil leren hoe deze te onderhouden is welkom. In een ochtend leer je de basisbeginselen van het snoeien. Er wordt gestart met koffie/thee en natuurlijk appeltaart.

Leer fruitbomen snoeien

De initiatiefnemers van Het Appelland, Michael Witjes en Jeroen Charpentier, brengen graag hun uitgebreide kennis over het beheren van boomgaarden over. Ze geven liefst iedereen de liefde voor het landschap en in het bijzonder voor hoogstamfruit mee met hun jarenlange ervaring.Michael: “We hebben Het Appelland vier jaar terug aangelegd en zijn de plek nog steeds aan het ontwikkelen. De appelboompjes zijn nog jong, ideaal om tijdens de workshop de basis van het snoeien in de praktijk over te brengen. We vertellen over ogen, knoppen, vormsnoei, dynamische snoei en hoe je de boomgaard extensief kan beheren. Eigenlijk de basis van een boomgaard gestoeld op ecologische waarde en verschillende zienswijzen van snoeien.”

Meer informatie & opgeven

De workshop kost 25 euro inclusief koffie/thee en appeltaart (betaling ter plekke). De workshop vindt buiten plaats, van 9.30 tot ongeveer 13.00 uur op Het Appelland.

Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Park Lingezegen.

Reacties zijn gesloten.

×