Werkzaamheden

1-02-2021 Start aanleg klimaatbos Plaksche Veld

Vanaf maandag 1 februari wordt gestart met de werkzaamheden voor de aanleg van een klimaatbos van één hectare groot. Het klimaatbos komt aan de Noordwestrand van Het Plaksche Veld bij Bemmel. De werkzaamheden zullen ongeveer 6 weken in beslag nemen.

Vastleggen CO2 en versterken biodiversiteit

Het klimaatbos bij het Plaksche Veld wordt aangelegd als maatregel om CO2 vast te leggen. Bomen nemen CO2 op uit de lucht en geven er zuurstof voor terug. Daarnaast zorgt het voor een versterking van de biodiversiteit: planten, vogels, insecten en andere dieren kunnen er een plek vinden om te leven of voedsel te zoeken.

Daarnaast is het ook bedoeld om mensen van de groene omgeving te laten genieten. Het bos wordt ingeplant met een mix van inheemse bomen, bosplantsoen en aan de randen kruidenrijke grasland. Zo wordt bovendien een natuurlijke buffer gevormd tussen de woonwijken en de A15.

Mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland

Het klimaatbos bij het Plaksche Veld wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. Door heel Gelderland worden door de provincie klimaatbosjes- en bossen aangelegd, waarvan één aan Het Plaksche Veld.

De aanleg en het beheer worden uitgevoerd in samenwerking met Stichting Lingewaard Natuurlijk en Stichting Doornik Natuurakkers. Deze stichtingen beheren nu al het volledige Plaksche Veld, hier kan nu het Klimaatbos aan toegevoegd worden.

 

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×