Nieuws

24-08-2020 Samen houden we Landgoed Doornik mooi!

Landgoed Doornik ligt in het zuidelijk deel van Park Lingezegen. Het geeft ruimte aan natuur én aan recreatie. Vanaf de wandelpaden in het gebied geniet je van een combinatie van bosjes, heggen en akkers. Een heerlijke plek om er even tussen uit te zijn! De laatste tijd merken we dat er ook zaken gebeuren die niet de bedoeling zijn. Daarom vertellen we je graag wat meer over Landgoed Doornik en de spelregels daar.  

Landgoed Doornik is in 2014 geopend. Het is een landgoed met bossen en lanen en natuurakkers. Op de wegen en paden kan er gewandeld worden tussen het wuivende graan van Doornik Natuurakkers. Ook vind je er boomgaarden met fruitbomen en heggen. Even behoefte aan pauze? Stop even bij het Openlucht klaslokaal bij tuinvereniging De Lentse Aarde. Het landgoed kent tal van beschutte plekjes en hoekjes waar je even heerlijk tot rust kan komen.

Natuur krijgt de ruimte

Op Landgoed Doornik vindt je ook de Doornik Natuurakkers. Op de Doornik Natuurakkers worden oude graansoorten verbouwd. Dit gebeurt met de grootst mogelijke aandacht voor de natuur. Op en langs de akkers groeien namelijk zeldzame akkerbloemen. Tussen het graan leven weer bijzondere vogelsoorten zoals de patrijs en hopelijk snel ook de geelgors.

Om al het moois te kunnen zien liggen er wandel- en fietspaden door Landgoed Doornik. Ook zijn er picknicksets geplaatst en kan je aan de rand van Lent gebruikmaken van horeca voor een versnapering onderweg.

Samen houden we het mooi

Helaas hebben we in dit prachtige stukje van park Lingezegen met enige regelmaat te maken met (ernstige vormen van) ongewenst gedrag. We ontvangen onder andere meldingen over loslopende honden, lopen buiten de paden, het plukken van fruit van fruitbomen die particulier bezit zijn en zelfs brandstichting en vandalisme rondom het Openlucht klaslokaal.

Dat vinden we natuurlijk jammer, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Om Landgoed Doornik samen mooi te houden willen we je graag vragen om je daarom aan de onderstaande spelregels te houden. Zo zorgen we samen dat Landgoed Doornik een klein paradijs blijft in Park Lingezegen!

Spelregels

  • Vrij wandelen op de paden.
  • Het is niet toegestaan uit het terrein te plukken of zaken te verwijderen.
  • Honden mogen mee, maar moeten aangelijnd zijn.

Geen toegang:

  • Buiten wegen en paden.
  • Met loslopende honden

Mocht je verdachte situaties zien, overlast of zelfs vandalisme zien, neem dan contact op met de politie of handhaving.

Alvast bedankt voor je hulp, samen houden we Landgoed Doornik mooi!

 

Reacties zijn gesloten.

×