Zonnige opening van Het Waterrijk

Zondag 2 juni is deelgebied het Waterrijk ‘geopend’ met een zonnig en feestelijk evenement. Tijdens het openingsevenement konden bezoekers genieten van al het moois wat het Waterrijk te bieden heeft

Zondag 2 juni is deelgebied Het Waterrijk ‘geopend’ met een zonnig en feestelijk evenement. Tijdens het openingsevenement konden bezoekers genieten van al het moois wat Het Waterrijk te bieden heeft.

Met een huifkar konden er tochten door het gebied gemaakt worden, je kon kanoën, op stap met de boswachter, waterbeestjes zoeken of een poging wagen om de top van de klimmuur te halen. Vanaf de Lingemobiel, die voor de gelegenheid bij de Kampsestraat en het monument de Vleugel stond, had je een adembenemend uitzicht over Het Waterrijk waar de grutto’s en kluten goed van zich lieten horen. Veel voorbijgangers stopten even om vanaf ‘het hoogste punt van Lingezegen’ te genieten van het landschap.

 

Het Waterrijk in beheer bij Staatsbosbeheer

Het Waterrijk is in de afgelopen jaren aangelegd door aannemer Wetering. Het gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Zij zullen de komende jaren zorgdragen voor de ontwikkeling tot een prachtig natuurgebied met ruimte voor recreatie.

 

BuitenGewoon brengt Het Waterrijk in beeld

Park Lingezegen was deze week ook te zien in BuitenGewoon, het natuurprogramma van Omroep Gelderland. De uitzending stond in het teken van natuur en recreatie dicht bij de stad waar Park Lingezegen een mooi voorbeeld van is.

Presentatoren Harm Edens en Twan Teunissen zijn twee dagen op stap geweest om Lingezegen in beeld te brengen. Ze zijn onder andere op zoek geweest naar vogels in Het Waterrijk, gingen kanoën over de Linge en bezochten de Santackergaard. De uitzending laat zien waarom Park Lingezegen een waardevolle toevoeging is aan de regio. Dat is ook presentator Harm Edens niet ontgaan. Hij sloot de uitzending af met de woorden; ‘Het is een zegen’.

Wil je de uitzending nog een keer zien? Dat kan! Je kunt de uitzending hieronder terugkijken of via het YouTube kanaal van BuitenGewoon.

 

Foto’s: Ivo Hutten

Misschien vind je deze berichten ook interessant