Toegankelijke Familieroute Waterrijk-West klaar voor gebruik!

In Waterrijk-West is een nieuwe route voor het hele gezin uitgezet: de Familieroute Waterrijk-West. Het is een toegankelijke route van zo’n 3 kilometer, die ook geschikt is voor bijvoorbeeld een kinderwagen, scootmobiel of (elektrische) duwrolstoel. Een heerlijke route voor iedereen door de nieuwe natuur van Park Lingezegen!

In Waterrijk-West is een nieuwe route voor het hele gezin uitgezet: de Familieroute Waterrijk-West. Het is een toegankelijke route van zo’n 3 kilometer, die ook geschikt is voor bijvoorbeeld een kinderwagen, scootmobiel of (elektrische) duwrolstoel. Een heerlijke route voor iedereen door de nieuwe natuur van Park Lingezegen! De familieroute is ontwikkeld door Staatsbosbeheer en Park Lingezegen en tot stand gekomen in samenwerking met UiterWaarde, SGO Overbetuwe en Scootmobielclub de Krasse K(n)arren uit Arnhem.

Barrière wegnemen om de natuur in te gaan

De Familieroute Waterrijk-West geeft meer mensen de mogelijkheid om te genieten van de nieuwe natuur in Park Lingezegen. Zo kan je op deze route ook terecht met bijvoorbeeld scootmobielen, (elektrische) duwrolstoelen en kinderwagens.

In Waterrijk-West lag al een belangrijk deel van de basis voor de Familieroute. In het gebied liggen veel (half)verharde paden die goed toegankelijk zijn. Ook lopen deze paden echt tussen het riet en de waterpartijen waardoor je er een geweldige natuurbeleving krijgt.

Het enige wat ontbrak was een route waarvan gebruikers zeker wisten dat ze onderweg geen obstakels zoals vee-roosters of klaphekjes tegenkomen. Dit kunnen voor bijvoorbeeld scootmobielgebruikers en (elektrische)duwrolstoelgebruikers flinke, zo niet onneembare, hindernissen zijn.

Door een bewegwijzerde route uit te zetten is er voor gezorgd dat gebruikers deze obstakels niet tegenkomen en zo onbezorgd kunnen genieten van het wuivende riet en de zingende vogels.

Getest samen met gebruikers

Nadat de route in concept was uitgestippeld, is samen met scootmobielgebruikers vanuit SGO Overbetuwe en scootmobielclub de Krasse K(n)arren uit Arnhem getest of wat op papier bedacht was, ook in de praktijk toegankelijk was. Uit de gebruikerstest kwamen enkele aandachtspunten die vervolgens in de definitieve route verwerkt zijn. Zo zijn bijvoorbeeld de routepaaltjes genummerd, zodat bij eventuele pech, servicediensten gemakkelijk ter plaatse kunnen komen. De hele route is met een eigen pictogram bewegwijzerd.

Route klaar voor gebruik, deze herfst ‘Openingsexcursie’

De Familieroute Waterrijk-West is klaar voor gebruik. In de vroege herfst organiseren Staatsbosbeheer en Park Lingezegen een ‘Openings-excursie’ over de Familieroute Waterrijk-West. De precieze datum hiervoor volgt nog.

Routeinformatie & Flyer

De Familieroute Waterrijk-West is 3 kilometer lang en te starten vanaf de parkeerplaats aan de 1e Weteringsewal in Elst. Ook kan de route gestart worden vanaf Restaurant De Woerd, vanaf waar een verbindingsroute gevolgd kan worden. De route is volledig bewegwijzerd met onderstaande bordjes.

De routebeschrijving is te downloaden vanaf www.parklingezegen.nl/familieroute. Ook zijn de routeflyers te verkrijgen bij het folderpunt van Landerij De Park.

Realisatie Familieroute

De familieroute is ontwikkeld door Staatsbosbeheer en Park Lingezegen en tot stand gekomen in samenwerking met UiterWaarde, SGO Overbetuwe en Scootmobielclub de Krasse K(n)arren uit Arnhem.

Misschien vind je deze berichten ook interessant