Kunstenaars van start met uniek tijdelijk kunstwerk The Colorfield Performance 2021 in Park Lingezegen  

Vandaag (donderdag 15 april 2021) zijn op het Evenemententerrein de eerste 6 kunstenaars gestart met het werk aan The Colorfield Performance 2021. The Colorfield Performance is een uniek tijdelijk kunstwerk waar kunstenaars uit binnen en buitenland aan werken. Zij beschilderen, verspreid over de zomer, ruim 500 witte panelen die samen één groot kleurrijk kunstwerk vormen! 

 

Mega-kunstproject vormt zich de komende maanden 

Alle 500 panelen worden gedurende de zomer, door één kunstenaar, in een dag kleurrijk beschilderd.  Samen vormen de beschilderde panelen één groot kleurenveld 

Het is echt een mega-kunstproject dat zich de komende maanden gaat vormen. Elke dag zie je het project groeien. En dat allemaal dankzij de kunstenaars die al hun creativiteit loslaten op hun paneel”, aldus Dirk Hakze, monumentaal vormgever en beeldend kunstenaaren dé drijvende kracht achter The Colorfield Performance. Na eerdere succesvolle edities van The Colorfield Performance in Sloten en op het strand van Schiermonnikoogstaat hij nu aan de wieg voor The Colorfield Performance in Park Lingezegen 

Kleur in donkere tijden 

Er wordt met alle kleuren gewerkt, behalve zwart. Daardoor brengt The Colorfield Performance een welkome vrolijke noot in deze toch wat sombere tijden. En daar is Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder van de Gemeente Overbetuwe erg over te spreken. The Colorfield Performance is een kleurrijk en levendig project! Zeker in deze tijden van corona zijn we dan ook erg blij met deze prachtige expositie in de Gemeente Overbetuwe!  

Ilse AarsmanMakelaar Kunst van Park Lingezegen en zelf ook beeldend kunstenaar vult aan: “Het is geweldig dat de buitenruimte van Park Lingezegen nu eigenlijk een expositieruimte voor 500 kunstwerken wordt. Er zijn niet veel plekken waar je dit ook ziet!”.   

Als het aan Sven van Rijswijk, directeur van Park Lingezegen ligt, is The Colorfield Performance een opmaat naar meer kunstinitiatieven in het park. “The Colorfield Performance is een prachtig voorbeeld van wat er mogelijk is met kunst in de buitenruimte. De komende jaren hopen we meer kunstprojecten- en exposities in Park Lingezegen te verwelkomen om zo de verbinding tussen kunst en natuur te maken”, aldus Sven van Rijswijk.   

The Colorfield Performance zorgt voor een kleurrijke zomer 

Van 15 april tot en met 31 augustus werken er elke dag 6 kunstenaars aan een paneel. Zij werken van 9:30 tot twee uur voor zonsondergang, ieder aan één van de 500 panelen. Op maandag en dinsdag wordt er niet gewerkt, maar kan het kunstwerk wel bekeken worden. Van 1 september tot en met 1 oktober is het volledige kunstwerk nog een volle maand te bewonderen. 

Wil je meer weten over The Colorfield Peformance? Kijk dan op www.thecolorfieldperformance.nl!

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant