Inspiratie voor een wandeling in Park Lingezegen

Niks is lekkerder dan even heerlijk ontspannen met een goede wandeling. Of je nou een klein rondje of een flinke tocht wilt maken, in Park Lingezegen is keus genoeg. Maar welke wandeling moet je dan kiezen? Daarvoor hebben we wat wandelinspiratie op een rijtje gezet! 

Archeoroutes

Wil je een wandeling doen met een historisch tintje? Dan zijn de Archeoroutes écht wat voor jou! In Park Lingezegen ligger drie routes langs archeologisch belangrijke plaatsen. Onderweg vind je informatie over bijzondere vondsten of gebeurtenissen langs deze route. De Archeoroutes lopen grotendeels over verharde paden, zijn bewegwijzerd en zijn rond de 6 a 7 kilometer lang. De drie Archeoroutes in Park Lingezegen zijn Pas op….. Bommetje! (7 km), Het Kralensnoer (7 km) en Van kapel tot kasteel (6,5 km, uit te breiden tot 18 km).

Lingezegen te voet

Onder de naam ‘Lingezegen te voet’ is tijdens de aanleg van Park Lingezegen een groot aantal wandelroutes uitgezet in samenwerking met Wandelnet. In totaal zijn er 15 wandelingen onder de naam Lingezegen te voet uitgezet door heel Park Lingezegen. De afstanden variëren van 5 kilometer tot 15 kilometen. Ideaal voor een uurtje wandelen tot een lekker dagactiviteit. Het volledige overzicht aan wandelingen is terug te vinden op www.lingezegentevoet.nl.

Ommetjes

Liever een klein rondje? Dan is een ommetje écht wat voor jou! Door heel Park Lingezegen liggen zogenaamde ‘Ommetjes’. Kleine wandelingen waarmee je er even uit bent. Denk bijvoorbeeld aan een Ommetje de Groene Loper van 4 kilometer langs de voedselbossen bij De Park. Of eenOmmetje Schuytgraaf van 1.5 km. Ideaal om met de kinderen te doen, dit ommetje komt namelijk langs het speelbos!

” “

Trage tochten

Heb je even de tijd? Dan is een Trage Tocht een aanrader! De trage tochten zijn ontwikkeld door wandel professional Rob Wolfs. Trage Tochten zijn wandelingen door natuur, boerenland en stad. Met deze wandelroutes van 5 tot 22 km wandel je zoveel mogelijk over onverharde paden. In Park Lingezegen liggen drie trage tochten: de Trage Toch Bemmel, Trage Tocht De Park & Waterrijk en de Trage Tocht Park Lingezegen. Let op: deze tochten zijn niet bewegwijzerd. De routes kan je downloaden via www.wandelzoekpagina.nl.

Hopelijk heb je zo wat wandelinspiratie opgedaan. Dus waar wacht je nog op: schoenen aan en gaan!

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant