Verhalen over lokaal voedsel ontdekken op de fiets – Fiets mee langs producenten van (H)eerlijk Lingezegen!

Maak op 1 oktober kennis met lokale voedselproducenten uit Park Lingezegen tijdens de Heerlijk Lingezegen fietstocht. Er is een noordelijke en een zuidelijke route die tezamen 34 kilometer lang is maar ook  als 2 afzonderlijke routes van ca 17 km gefietst kan worden. Langs de route staan op verschillende plekken lokale voedselproducenten die je graag van alles vertellen over hun producten. U kunt ze herkennen aan de banner!

Levend Erfgoed

Nederlandse Landgeiten, Eldense Blauwe, Emmer. Zomaar een greep uit de bijzondere rassen die gebruikt worden door voedselproducenten uit Park Lingezegen die werken met oude landbouw- en veerassen. Het zijn namen die je niet vaak zal horen, maar die allemaal onderdeel zijn van het levend erfgoed van de regio.

Veel van deze rassen hebben bijzondere verhalen. Over hoe ze speciaal gefokt zijn om in Nederland optimaal te gedijen. Of over de wederopstanding van een échte Betuwse pruim. Stuk voor stuk mooie verhalen van nog mooiere producten uit de streek.

 

Fietsen langs product en producent

Op 1 oktober kan je kennis maken met deze bijzondere producten uit de regio. ’s Middags kan je op de fiets een unieke tocht fietsen die je voert langs product en producent. Kom op de Doornik Natuurakkers meer te weten over hoe met aandacht voor de natuur bijzondere graanrassen verbouwd worden. Of ga langs bij de landgeiten en ontdek hoe zij bijdragen aan het landschap en welke producten ze leveren!

De lokale producenten zijn op zaterdag 1 oktober van  13:00 tot 15.30 uur aanwezig op verschillende punten langs de route op:

 

De locaties zijn te herkennen aan de banner. Hier vertellen producenten je graag meer over hun producten en kan je op een aantal plekken hun producten ook proeven!

Mee met een gids

Samen met een gids fietst u een ronde van iets meer dan 30 kilometer door Park Lingezegen. Zij leiden u langs de lokale producenten en vertellen u onderweg ook nog van alles over Park Lingezegen. Een ideale combinatie om het landschap én het voedsel uit Park Lingezegen te beleven! De tocht onder begeleiding van een gids start om 13:30, vanaf Park Bredelaar (Breedlersestraat 7A, Elst). Deelname aan deze tocht is gratis, maar we vragen u wel om u van te voren op te geven via het onderstaande formulier:

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Zelfstandig fietsen

De routekaarten (Food66 Park Lingezegen) zijn verkrijgbaar bij Landerij De Park (De Park 12, 6661NW in Elst) en Restaurant Stroom (Vossenpelssestraat 16, 6663 KC Nijmegen). Of je kan de routebeschrijving hier downloaden:

– Routebeschrijving Fietstocht (H)eerlijk Lingezegen.

Over (H)eerlijk Lingezegen

Deze bijzondere fietstocht wordt georganiseerd door de projectgroep Heerlijk Lingezegen: een groep voedselproducenten uit Park Lingezegen die de verbinding leggen tussen het landschap, bijzondere planten- en veerassen en voedselproductie. Samen werken zij aan de realisatie van een gemeenschappelijke verwerkingsruimte voor hun producten in Park Lingezegen.

Meer over Heerlijk Lingezegen kan je vinden op www.parklingezegen.nl/heerlijklingezegen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant