Nieuws

17-05-2019 Nieuwe directeur van Park Lingezegen

Op 16 mei droeg Jan Willem Kamerman zijn Lingezegenjas over aan Sven van Rijswijk, de nieuwe directeur van Park Lingezegen. Jan Willem zette het grootste (en misschien wel laatste) overheidsgestuurde landschapsproject op de kaart. 

Jan Willem Kamerman ging in december 2008 vanuit de provincie Gelderland aan de slag als projectleider bij Park Lingezegen. In 2010 werd hij bij de oprichting van het Openbaar Lichaam Park Lingezegen benoemd tot de eerste parkdirecteur. In ruim 10 jaar is onder zijn leiding het nieuwe landschapspark van 1700 ha ontstaan, als groene tegenhanger van de snel groeiende steden en dorpen. Het is het grootste en mogelijk laatste landschapsproject dat door de overheid is aangelegd.

Eerste ‘bedankboom’ voor Jan Willem

Jan Willem is groot liefhebber van de Notenlaan. Deze voormalige oprijlaan van Kasteel De Parck is onder zijn enthousiaste leiding in ere hersteld. Als afscheidscadeau kreeg hij daarom een walnotenboom aangeboden, als eerste ‘bedankboom’ in een rij van bomen voor alle volgende directeuren.

Nieuwe fase, nieuwe directeur

Nu de waterpartijen, natuurgebieden en fiets- en wandelpaden er liggen, gaat Park Lingezegen over van de inrichtingsfase naar de fase van beheer en (recreatief) gebruik. Bij die nieuwe fase hoort een nieuwe directeur. Sven van Rijswijk (rechts op de foto) krijgt een belangrijke rol in het bewaken van het beheer van Park Lingezegen, het opzetten van een netwerkorganisatie én het aanjagen van nieuwe initiatieven in nauwe samenwerking met bewoners, organisaties en ondernemers.

 

 

 

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×