De Park

Deelgebied De Park is het meest noordelijke stukje Park Lingezegen en ligt tussen Arnhem-Schuytgraaf en Elst. Dit deelgebied lijkt nog het meest op een stadspark. Een mozaïek van lanen, stukken bos en open gedeelten, doorsneden door paden, biedt volop mogelijkheden tot recreëren. Het deelgebied is vernoemd naar voormalig kasteel De Parck, waarvan de contouren en de oprijlaan nog te herkennen zijn. Dwars door De Park loopt het Romeinse Lint, een markante brede parkzone. In deze zone ligt een watergang met een verhoogd en verhard pad van 5 km, gelegen op een oude loop van de Rijn in de Romeinse tijd. Dit ‘Circuit’ is een mooie plek om te hardlopen, skaten, wandelen en kinderen te leren fietsen. In oktober vindt hier de estafette-hardloopwedstrijd Lingezegenloop plaats.

 

Wat is er allemaal gebeurd?

Het Romeinse Lint is aangelegd, met watergang en kastanjebomen, het Circuit is voltooid. Fiets-, wandel- en ruiterroutes zijn (of worden nog) aangelegd. De voormalige kasteelplaats is opnieuw ingericht. In de tuin van kasteel De Parck is een moestuin aangelegd waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken. Verspreid langs het Romeins Lint hebben voedselbossen een plek gekregen.

De Notenlaan was de voormalige oprijlaan van kasteel De Parck. De voorheen onverharde laan is bestraat met klinkers, zodat het statige uiterlijk terugkomt dat past bij een voormalige kasteel-omgeving.

De straat De Park, waaraan het projectbureau gevestigd is, heeft een flinke opknapbeurt gekregen en is een prachtige laan geworden. Fietsers tussen Schuytgraaf en Elst profiteren hiervan. Landerij De Park heeft zich er gevestigd, een centrum voor natuurbeleving met speelnatuur, kinderboerderij en horeca. Ook is er een hondenspeelveld aangelegd.

 

Wat is er verder mogelijk?

Aan het eind van de Notenlaan wordt nog een spoorbrug richting het oosten van Park Lingezegen gerealiseerd in 2019. U kunt dan van De Park naar Het Waterrijk fietsen.

Verder geldt dat het bestaande raamwerk nu door of samen met particulieren verder kan worden ingevuld. Er komt nog ruimte om kleinschalige activiteiten en evenementen te organiseren.

 

Hoe zou het zijn in 2025?

… stadspark met lanen, bos en speelweides … voorbijflitsende skeeleraars, hardlopers…. vrijmarkt, een concert … kanovaren op een mooie zomerdag … relaxen op een terrasje … tegen de avond barbecuegeuren … ruimte om te flaneren … ruimte om te ontmoeten …

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

×