De Park

    • De Park , 6661NW Elst

De Park is het meest noordelijke stukje Park Lingezegen en ligt tussen Arnhem-Schuytgraaf en Elst. Het lijkt nog het meest op een stadspark. Een mozaïek van lanen, stukken bos en open gedeelten, doorsneden door paden, biedt volop mogelijkheden tot recreëren. Het deelgebied is vernoemd naar voormalig kasteel De Parck, waarvan de contouren en de oprijlaan nog te herkennen zijn. Dwars door De Park loopt het Romeinse Lint, een markante brede parkzone. In deze zone ligt een watergang met een verhoogd en verhard pad van 5 km, gelegen op een oude loop van de Rijn in de Romeinse tijd. Dit ‘Circuit’ is een mooie plek om te hardlopen, skaten, wandelen en kinderen te leren fietsen.

Kasteel De Parck (Gelders Archief)

Volop activiteit in De Park

De Park is een levendig stuk van Park Lingezegen. Hier wordt volop gewandeld, gefietst, gesport en genoten! Landerij De Park, een centrum voor natuurbeleving met horeca en kinderboerderij, is hier de grote publiekstrekker. Jaarlijks komen hier 100.000 mensen genieten.

Langs het vijf kilometer lange Romeinse Lint vinden bezoekers verschillende voedselbossen die ieder hun eigen karakter hebben. Hier wordt in harmonie met de natuur voedsel verbouwd. Onderweg voldoende rustpunten om even te genieten van het weidse parklandschap.

Ook vind je in de Park het Evenemententerrein waar in de zomermaanden allerlei leuke activiteiten en evenementen plaats kunnen vinden. Denk aan kunstexposities als The Colorfield Performance, sportevenementen en kleinschalige kunstuitingen.

Verbinding met het Waterrijk

Vanuit De Park kunnen wandelaars en fietsers via spoorbrug Hoge Noot het spoor oversteken richting het Waterrijk. Perfect voor een lange wandeling of fietstocht!

Misschien vind je dit ook interessant