werkzaamheden

19-10-2015 Zuidelijk deel circuit aangelegd

Vorige week zondag werd de tweede Lingezegenloop gehouden over het circuit in De Park. Maar wist u dat de hele route eigenlijk nog helemaal niet af is? Aan het deel ten zuiden van de Linge wordt momenteel hard gewerkt.

In De Park langs het projectbureau en de notenlaan liep vroeger een voorloper van de Rijn. In de grond zijn daarvan nog sporen terug te vinden. Deze sporen liggen aan de basis van het Romeins lint. Dit Romeins lint bestaat uit een struinweide, waar nu al schapen grazen, met daaromheen het circuit: het verhoogde pad waar het goed skeeleren en hardlopen is (en waar in oktober de Lingezegenloop wordt gehouden).

Het deel ten zuiden van de Linge wordt nu afgemaakt. Het grondwerk van het Romeins lint is voor 80% klaar. Het gaat dan om lijnen, watergangen en cunetten voor het circuit (uitgegraven gedeeltes waarop de dragende laag komt). Ook de natuurvriendelijke oevers langs de Linge zijn af.

Inmiddels is begonnen met het inrijden van zand voor de ondergrond van de betonpaden van het circuit. In oktober worden ook de twee bruggen over de Linge aangelegd. In november volgen dan de betonpaden zelf. Voor de kerst is alles af, inclusief de aanleg van groen. Voor de verbinding van het circuit met Elst staat de gemeente Overbetuwe aan de lat.

Foto: Waterschap Rivierenland

Trefwoord(-en): ,

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×