nieuws

8-06-2017 Zonovergoten opening Water Idylle en Berg Idylle

Op 2 juni trokken ruim 60 nationale en internationale gasten te voet en met huifkar door Park Lingezegen voor de officiële opening van de Water Idylle en de Berg Idylle. Het zijn de eerste twee Idylles door EventArchitectuur. De Idylles zijn plekken waar mensen hun overleden geliefden kunnen herdenken en zijn onderdeel van het kunstprogramma in Park Lingezegen. 

Bij de Water Idylle werd iedereen welkom geheten door Wijnte Hol, wethouder in Overbetuwe en bestuurslid van Park Lingezegen. Hij onthulde het informatiepaneel over de Idylle, waarna het gezelschap te voet en huifkar verder trok naar de Berg Idylle voor een korte lezing over kunst en landschap door landschapsarchitect Dirk Sijmons.

Herman Verkerk en Paul Kuipers van EventArchitectuur hebben drie Idylles voor Park Lingezegen ontworpen. Elk met een eigen thema: Berg, Water en Bos. “Dit zijn de drie landschapselementen die de ervaring van het landschap versterken. En een sterkere landschapservaring kan een agrarisch landschapspark als Lingezegen wel gebruiken”, aldus de kunstenaars. “Elke Idylle heeft een eigen beschouwende ‘binnenwereld’ waar de bezoeker zich kan terugtrekken van de recreatieve drukte in het park. Het zijn plekken waar de bezoeker zich verbonden kan voelen met de aarde, het leven en de vergankelijkheid daarvan.”

De Berg Idylle en de Water Idylle zijn af, de Bos Idylle in Ressen wordt in het voorjaar van 2018 aangelegd.

Wilt u meer weten over de Idylles? Lees deze toelichting van EventArchitectuur, kijk op Water Idylle en Berg Idylle, maar ga vooral een keer zelf kijken!

Foto’s Jeroen Bosch

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×