nieuws

4-12-2014 Start werkzaamheden Doornik en Vitensbos

Deze week starten werkzaamheden in Landgoed Doornik en in het zuidelijker gelegen Vitensbos of Spiegelbos.

In september werd op Landgoed Doornik aan de Zandsestraat een kas gesloopt. Hier wordt nu bos ingeplant. Ook wordt de al bestaande kersenweide uitgebreid.
Het Vitensbos, een waterwingebied van Vitens, ligt tussen Huis Doornik, restaurant Sprok, de Vossenpels en de Waaldijk. Om het mogelijk te maken vanuit Doornik lopend en te paard naar dit bos door te steken, wordt vanaf het laantje van Doornik een graspad aangelegd. Ook worden in het Vitensbos op een aantal plaatsen wat bomen weggehaald. Daarmee komt er meer zicht op de Waaldijk vanaf de Vossenpels. Er worden ook flink wat bomen bijgeplant.

Maandag 8 december wordt gestart met de kapwerkzaamheden. De planning is om alle werkzaamheden voor april 2015 af te ronden. De overlast voor omwonenden zal zeer beperkt zijn. Om hen bij te praten organiseerde Park Lingezegen op 18 november een inloopavond. Op deze avond hebben circa 30 omwonenden de bestektekeningen bekeken. Medewerkers van de Parkorganisatie waren aanwezig om vragen te beantwoorden.

Bekijk hier de kaarten (pdf) van de bestaande en de nieuwe situatie. Meer over het ontwerp vindt u ook in deze poster.

Trefwoord(-en): ,

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×