werkzaamheden

13-09-2013 Speelbos

Speelbos, bij Schuytgraaf. Start eerste graafwerkzaamheden: 4 november. Gereed: voorjaar 2014.

 

Water en grond

De aanleg van het speelbos begint met het aanbrengen van veilig speelwater. Dat water staat in verbinding met de A-watergang die om het bos heen ligt. De grond die vrij komt wordt ter plaatse verwerkt. Door het versterken van het oude rabattenprofiel, wordt deze beter te zien. De waterpartijen krijgen voor een groot deel de vorm van ondiepe sloten waar kinderen veilig in kunnen spelen. Om het nog leuker te maken om in te spelen, krijgen de sloten hier en daar zanderige oevers.

 

Planten

De graafwerkzaamheden zijn het meest ingrijpend. Ze staan daarom vooraan in de planning. Er wordt vooral in het zuidwestelijke deel van het bos gegraven. De andere werkzaamheden volgen later. Ook gaan schoolkinderen uit de wijk Schuytgraaf zelf het bos inplanten. Dit zal in de week voorafgaand aan de Nationale Boomfeestdag 2014 zijn. Deze school was al eerder betrokken bij het speelbos.

 

Explosieven

Vanwege de veiligheid is er eerst onderzocht of er munitie lag in het toekomstige speelbos. Helaas moesten hiervoor struiken gekapt worden, zodat de gevoelige apparatuur goed kon werken. Dat kappen is uiteraard beperkt tot het meest noodzakelijke. Daarna is het gebied met een klepelmaaier bewerkt. Daardoor was er geen hinder van begroeiing en omgezaagde struiken bij het detecteerden van explosieven.

 

Voor informatie: Gerrit van Scherrenburg, boswachter Staatsbosbeheer 06-51207166 en 024-6632470.

 

Trefwoord(-en): , , , , , ,

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×