Nieuws

3-05-2022 Opening van een bijzondere boomgaard!

In december 2021 heeft een bijzondere collectie van 300 laagstam-appelbomen een plek gekregen in Park Lingezegen. Deze bijzondere verzameling is een absolute aanwinst voor Park Lingezegen. Op woensdag 18 mei zal de collectieboomgaard feestelijk geopend worden voormalig bestuursvoorzitter van Park Lingezegen Harriet Tiemens. Ook zal dan de naam van de collectieboomgaard bekend gemaakt worden. 

Driehonderd bijzondere bomen uit Someren

De bomen zijn afkomstig uit de privé-collectie van Ger van Santvoort uit Someren. Hij verzamelde jarenlang allerlei soorten (zeldzame) appelbomen. Zijn collectie én de bomen werden alleen te groot voor de ruimte die hij op eigen terrein er voor had. Daarmee begon voor hem de zoektocht naar een nieuwe plek voor zijn bomen.

Via Henk van Rheede van het Maatschap Eldense Blauwe kwam Ger in contact met Park Lingezegen. Daar bleek nog een stukje grond te zijn waar deze boomgaard een perfect nieuw thuis zou vinden. In december 2021 zijn alle fruitbomen vanuit Someren naar Park Lingezegen verhuist en ingeplant. Nu hebben ze een prachtige plek aan De Park gekregen.

Opening collectieboomgaard en onthulling naam

Op 18 mei wordt de collectieboomgaard feestelijk geopend door voormalig bestuursvoorzitter van Park Lingezegen, Harriet Tiemens. Onderdeel van de opening is het onthullen van de naam van de locatie waar de bijzondere collectie fruitbomen is aangeplant. Via een QR-code konden bezoekers van Park Lingezegen hun ideeën voor een naam doorgeven. Uit bijna 100 inzendingen is een ‘winnende naam’ gekozen.

Aansluitend op de opening en de onthulling van de naam zal een korte rondleiding gegeven worden langs verschillende bomen met bijzondere verhalen en is er een hapje en een drankje, uiteraard geheel in ‘appel-stijl’.

Praktische informatie

  • Datum & tijd: woensdag 18 mei, van 10:30 – 12:00
  • Waar: verzamelen voor het kantoor van Park Lingezegen waarna we gezamenlijk naar de collectieboomgaard lopen. De collectieboomgaard ligt naast het hondenspeelveld op De Park.

Komt u ook?

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar om aanwezig te zijn tijdens de opening. Wil je aanwezig zijn? Dan kan je je aanmelden via het onderstaande formulier !

Het is niet meer mogelijk je aan te melden voor de opening van de Collectieboomgaard.

 

Reacties zijn gesloten.

×