Uniek tijdelijk kunstwerk ’The Colorfield Performance’ komt naar Park Lingezegen

De hele zomer van 2021 kunnen bezoekers van Park Lingezegen genieten van The Colorfield Performance, een uniek landartproject dat opgesteld wordt op het Evenemententerrein aan De Park.

De hele zomer van 2021 kunnen bezoekers van Park Lingezegen genieten van The Colorfield Performance, een uniek landartproject dat opgesteld wordt op het Evenemententerrein aan De Park. Onder leiding van initiatiefnemer Dirk Hakze zullen 500 kunstenaars een uniek kunstwerk in de open lucht realiseren.

Uniek tijdelijk kunstwerk op De Park

The Colorfield Performance is een uniek kunstproject. Op het evenemententerrein worden 500 panelen van 1,22 x 1,22 meter opgesteld, die door de zomer heen beschilderd worden door kunstenaars uit binnen- en buitenland. Al eerder verzorgde monumentaal vormgever Dirk Hakze verschillende geslaagde edities van The Colorfield Performance in onder andere Sloten en Schiermonnikoog.

De kunstenaars die elke dag in steeds wisselende groepjes werken komen uit 19 verschillende landen. Iedere kunstenaar kan zijn eigen invulling geven aan het paneel en gezamenlijk vormt het een prachtig en kleurrijk geheel. Dit uiteindelijke ‘Gesamtkunstwerk’ vormt vanaf een hoger gelegen punt een wonderbaarlijk mooi schouwspel als alle kleuren met elkaar gaan interfereren.

Dirk Hakze: ‘Binnen dit concept is het mogelijk om samen met anderen een zeer groot kunstwerk te creëren, dat een krachtige markering in het landschap vormt en voor publiek een zeer grote belevingswaarde heeft.’

De hele zomer te zien

The Colorfield Performance is de hele zomer te zien op het evenemententerrein Park Lingezegen en is vrij te bezoeken voor geïnteresseerden. Vanaf 1 maart wordt gestart met opbouwen, van 15 april tot en met 31 augustus zijn de kunstenaars aan het werk. Daarna zal het kunstwerk nog tot 1 oktober in zijn geheel blijven staan.

Met The Colorfield Performance heeft het evenemententerrein de gehele zomer een invulling. Makelaar Kunst Ilse Aarsman en Parkdirecteur Sven Van Rijswijk, beiden van Park Lingezegen; ‘We zijn erg blij dat we The Colorfield Performance mogen verwelkomen in Park Lingezegen. Het brengt de hele zomer kleur en leven op het evenemententerrein. Bovendien zet het Park Lingezegen op het gebied van kunst geweldig op de kaart!’

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder van de gemeente Overbetuwe vult aan: “De afgelopen jaren hebben we als gemeente hard gewerkt aan het sterker op de kaart zetten van kunst. Kunst en cultuur zorgen voor verbinding, zeker in deze tijden van Corona. Onze inwoners kunnen genieten van veel openbare kunstwerken, een kunstfietsroute en met The Colorfield Performance kunnen we daar nu nog een fantastisch (tijdelijk) kunstwerk aan toevoegen!”

Ruimte voor kunstenaars uit de regio

Een groot aantal kunstenaars heeft zich al aangemeld om deel te nemen aan The Colorfield Performance, maar er is nog plek voor kunstenaars uit de regio. Heb je interesse om mee te werken aan dit unieke tijdelijke kunstwerk in de open lucht? Meld je dan aan via: www.dirkhakze.com

Misschien vind je deze berichten ook interessant