Leerlingen Tarciusschool helpen bij onderhoud Speelbos Schuytgraaf 

Leerlingen van de Tarcisusschool uit Nijmegen hebben vandaag een handje geholpen met het onderhoud aan het speelbos bij Schuytgraaf. Mede dankzij hun hulp ligt het speelbos er nu weer knap bij!  

Groenprojecten in het speciaal onderwijs 

De Tarcisusschool in Nijmegen is een school in het speciaal onderwijs. In het lesprogramma heeft de Tarciusschool ruimte gemaakt voor groenprojecten. Daarmee gaan zij in het groen aan de slag. Lekker buiten actief bezig zijn én ook nog een bijdrage leveren aan een mooi doel.  

Schaapskudde krijgt hulp 

De hulp van de Tarciusschool kwam op een goed moment voor Marion Teeuwen en haar Solognote schaapskudde. De schaapskudde begraast namelijk het speelbos. Dat doen ze om te voorkomen dat het dichtgroeit. Maar de schapen eten niet alles. Er is altijd nog wat snoeiwerk nodig om het speelbos echt goed begaanbaar te houden. En daar kwamen de helpende handen van de leerlingen van de Tarciusschool goed bij van pas!

Halverwege de dag werden ze door Marion getrakteerd op wat warms om de inwendige mens te versterken. Aan het einde van de dag hadden de leerlingen flink gesnoeid in het speelbos. Bovendien hebben ze samen met Gidding Buitenzorg de zichtlijnen in het speelbos hersteld. 

Later dit jaar komen leerlingen van de Tarciusschool Marion en de Solognoteschapen weer helpen met werkzaamheden aan het speelbos. Een mooie samenwerking waar beide partijen wat aan hebben bij hebben en vooral veel plezier aan beleven!

Misschien vind je deze berichten ook interessant