Concours Hippique Lingezegen brengt paardensport naar het Park!

Op zaterdag 2 en zondag 3 september 2023 wordt de eerste editie van het Concours Hippique Lingezegen georganiseerd in Park Lingezegen door de rijverenigingen De Waalruiters en De Valom. Twee dagen lang kunnen bezoekers genieten van de paardensport in diverse disciplines waarbij er naast de paardensport vermaak is voor jong en oud.

Bijzonder evenement op een unieke locatie!

De eerste editie van het Concours Hippique Lingezegen zal plaatsvinden op het Evenemententerrein in Park Lingezegen. Het terrein biedt ruim plek om én een wedstrijd én ook nog voldoende ruimte te houden voor kramen en horeca.

Initiatiefnemers Paul van Heck en Frank Arends zijn enthousiast: ‘Al een tijdje liepen we met dit plan rond, maar je hebt hier wel een geschikte locatie voor nodig. In Park Lingezegen vonden we deze locatie met voldoende ruimte om écht een mooi tweedaags paardensportevenement op te zetten. We kijken er dan ook naar uit om begin september hier het Concours Hippique Lingezegen te organiseren.’

Volle breedte van de ruitersport

Het Concours Hippique Lingezegen heeft meerdere onderdelen. Onder andere bixie dressuur, bixie springen, aangespannen paarden en pony’s, en dressuur zijn te zien op het Concours Hippique Lingezegen. Daarmee is het een mooi toneel voor de volle breedte van de paardensport.  

Voorlopig programma

Het programma voor beide dagen is uitgewerkt, binnenkort volgt een gedetailleerder programma.

  • Zaterdag 2 september: B t/m M2 dressuur, bixie dressuur en springen voor de allerkleinsten.
  • Zondag 3 september: Aangespannen sport. Tuigpaarden, hackney’s, friezen en shetlanders zullen dan voor de showwagen de ring betreden.
  •  

Paardensport én gezelligheid

Naast de paardensport is er gelegenheid voor een hapje en een drankje en zullen er diverse standjes aanwezig zijn. Voor liefhebbers van paarden, paardensport en gezelligheid is het daarmee een prachtige invulling van het eerste weekend van september!

Misschien vind je deze berichten ook interessant