Nieuws

14-12-2022 Natuurvriendelijke oever langs de Linge afgerond

De Linge is een natuurvriendelijke oever rijker! De oever is de afgelopen jaren opnieuw ingericht en geeft nu plek aan allerlei planten en dieren. 

Over een lengte van bijna 900 meter is de zuidelijke oever vergraven: van steil naar glooiend. Zo biedt de oever ruimte aan natte natuur, zoals riet en rietvogels. Bovendien heeft de Linge hier nu meer ruimte om water op te vangen bij hoosbuien. Met een veranderend klimaat zal dat vaker nodig zijn. De natuurvriendelijke oever ligt tegenover de Eerste Weteringsewal boven Elst, aan de rand van Park Lingezegen.

Het project is uitgevoerd door het Waterschap Rivierenland en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Overbetuwe en Park Lingezegen.

Kijk voor meer informatie op de website van Waterschap Rivierenland. 

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×