Nieuws

24-09-2020 Maarten van Rossem op Oorlogspad in Park Lingezegen

In de tv-serie ‘Op Oorlogspad met Maarten van Rossem’ neemt Maarten van Rossem je mee langs verschillende plekken waar Operatie Market Garden plaatsvond. Aan de hand van een oude landkaart is bepaald welke gebieden er ter sprake komen. Maarten van Rossem legt uit waarom er juist in deze gebieden werd gevochten. Samen met archeoloog Martijn Reinders brengt hij de oorlogsporen aan het licht.

Maarten van Rossem bezoekt Park Lingezegen

Op zondag 27 september wordt de vierde aflevering van de tv-serie uitgezonden. In deze aflevering bezoekt Maarten van Rossem samen met archeoloog Martijn Reinders Park Lingezegen en omgeving. De aflevering gaat over de nasleep van Operatie Market Garden. Samen brengen ze het tijdsbeeld en de gebeurtenissen in beeld. Een van de onderwerpen die worden besproken zijn de gevechten die hebben plaatsgevonden in de Betuwe en delen van de Schuytgraaf. Ook bezoekt de historicus andere locaties in Gelderland. Hij gaat onder andere naar plekken waar dwangarbeid plaatsvond en waar mensen naar toe vluchtten tijdens de Duitse bezetting.

Bekijk de aflevering van Maarten van Rossem op Oorlogspad aankomende zondag 27 september om 17:30 uur bij Omroep Gelderland.

Reacties zijn gesloten.

×