Natuur

Kasje van Doornik

Op Landgoed Doornik vindt u natuurtuin en theehuis Lingezegen. In het ‘kasje van Doornik’ kunt u koffie en thee drinken. Deze kas is bewaard gebleven als aandenken aan de vele kassen die hier hebben gestaan.

Glastuinbouwhistorie
Dit gebied tussen Bemmel en Lent langs de Vossenpels stond sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw bekend om zijn glastuinbouw. Eerst groenten in lage kweekbakken, later voornamelijk potplanten in de zogenaamde Venlokassen. De laatste decennia werd de glastuinbouw verplaatst naar nieuwe locaties met modernere technieken, onder andere naar Huissen. De oude kassen langs de Vossenpels kwamen leeg te staan en raakten in verval. Toen de kassenlocaties werden toegevoegd aan het nieuwe Park Lingezegen, zouden alle oude kweekkassen gesloopt worden. De Stichting Natuurtuin Lingezegen wist, samen met provincie, gemeente Lingewaard, Park Lingezegen en omwonenden, een deel van die kassen te behouden. Zo houden we een stukje cultureel erfgoed in ere.

Natuurtuin
De grond rondom de kas wordt een natuurtuin met vooral heel veel verschillende inheemse planten. Die biodiversiteit is goed voor planten, dieren en mensen. De tuin en kas zijn uitsluitend wandelend of met de fiets te bereiken.

Naast koffie, thee en prachtige planten, vindt u er informatie over Park Lingezegen, landgoed Doornik en de wandel- en struinroutes in de omgeving.

Openingstijden en contact
maandag t/m vrijdag: 11.00 tot 19.00 uur
zondag: 13.00 tot 17.00 uur (van 1 maart tot 1 oktober)

Te bereiken vanuit Landgoed Doornik, Doornik Natuurakkers.
Contact Erik Blom, 06-11250979.

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×