Verhalen

21-11-2019 Dansende spreeuwen boven Het Waterrijk

Een echte vogelshow met duizenden fladderende acteurs; spreeuwenzwermen zijn een fantastisch gezicht. In het najaar voeren ze hun show ook op in Park Lingezegen! 

De rietvelden in Het Waterrijk zijn in het najaar een thuis voor grote groepen spreeuwen. Overdag zijn deze vogeltjes door de hele omgeving op zoek naar voedsel. ’s Avonds vliegen ze massaal naar Het Waterrijk om daar te overnachten. Met duizenden tegelijk zwermen ze dan boven de rietvelden op zoek naar een slaapplaats.

Spreeuwen botsen nooit

Spreeuwenzwermen kan je vaker aantreffen in het najaar. De zwermen beginnen vaak klein maar groeien snel uit tot grote golvende zwermen van duizenden spreeuwen. En die botsen nooit. Hoe ze dat doen? Ze vliegen allemaal even snel en ze houden de spreeuwen om zich heen nauwlettend in de gaten. Als er één een bocht maakt, beweegt de hele zwerm mee.

Ook te zien in Park Lingezegen!

Wil je zelf ook een keer genieten van een spreeuwenballet? Boven het oostelijk gedeelte van Het Waterrijk kan je tegen zonsondergang genieten van dit natuurspektakel. Het enige wat je hoeft te doen is te genieten!

Voor BuitenGewoon ging natuurvlogger Youri in Het Waterrijk op zoek naar spreeuwenwolken. Zijn vlog kan je hier bekijken!

Reacties zijn gesloten.

×