Nieuws

15-03-2021 Broedseizoen: honden aan de lijn, wel zo fijn!

Het broedseizoen een kwetsbare tijd voor de natuur. Vogels en dieren brengen in deze periode hun jongen groot. Daarbij kunnen ze hun rust goed gebruiken. Een goed bedoelde natte neus van een trouwe viervoeter stellen ze daarbij niet op prijs. Gelukkig kan je meehelpen om de dieren rust te geven door jouw trouwe viervoeter alleen los te laten lopen waar dat toegestaan is. 

Rust voor de natuur

De komende maanden leggen veel vogels hun eieren en dieren als de haas verstoppen hun jongen in de graslanden. Een kwetsbare periode waarin de jongen én de ouders hun rust goed kunnen gebruiken. De jonge dieren groeien als kool en de ouders zijn volop bezig met voedsel voor ze zoeken wat veel energie kost. En dan wil je niet dat ze onnodig energie verspillen omdat ze opgeschrikt worden jouw hond, toch?

Help mee, hond aan de lijn!

Gelukkig kan je als hondeneigenaar meehelpen om de natuur extra rust te geven in deze periode! Dat doe je door je hond aan de lijn te houden in Park Lingezegen op de plekken waar dat verplicht is.

Er zijn ook plekken waar de hond wél los mag. Rond De Park mag de hond op verschillende delen van het Romeinse Lint los. Dit is aangegeven met een bordje met daarop ‘Hondenlosloopgebied/ Hondenloslooppad’. Bij het verlaten van het hondenlosloopgebied/ hondenloslooppad staat er altijd een bordje ‘Honden aan de lijn’. Ook kan je gebruik maken van de hondenspeeltuin om je viervoeter even lekker te laten spelen.

Op loslopende honden buiten de daarvoor aangewezen plekken zal de komende periode intensiever gecontroleerd worden.

Wil je meer weten over honden in Park Lingezegen?

Kijk dan op onze webpagina over honden of download onze speciale folder ‘Er op uit met de de hond in Park Lingezegen‘.

 

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×