Nieuws

8-12-2020 Brailleplaatjes vergroten toegangkelijkheid Park Lingezegen

Recent hebben we brailleplaatjes toe laten voegen aan een aantal informatiepanelen. Door een QR-code te scannen wordt voorgelezen wat op het paneel staat en wat er in de omgeving staat. Zo is Park Lingezegen weer een beetje toegankelijker geworden voor bezoekers met een visuele beperking. 


 

Ontsluiten voor bezoekers met een visuele beperking.

In Park Lingezegen staan al verschillende informatiepanelen.  De informatie die op de panelen staat in beeld en tekst is alleen niet toegankelijk voor bezoekers met een visuele beperking (denk aan gedeeltelijke of volledige blindheid). Daarom zijn de informatieborden voorzien van een extra plaatje, met daarop een tekst in braille en een QR code. Wanneer je de QR-code scant met je telefoon, opent deze via internet een geluidsfragment waarin het paneel en de omgeving omschreven worden.

Doorwerken aan toegankelijkheid

Park Lingezegen is er voor iedereen. Daarom werken we er aan om het park ook toegankelijk te maken en houden. In de doorontwikkeling van Park Lingezegen vormt toegankelijkheid een van de hoofdpunten bij nieuwe ontwikkelingen. Daarbij staan we ook open voor suggesties vanuit de bezoekers. Heb je een idee om Park Lingezegen beter toegankelijk te maken? Dan komen we graag met je in contact!

In samenwerking met Dedicon

De informatieborden zijn geproduceerd door Dedicon. Dedicon maakt tekst en beeld waarneembaar als ‘zien’ geen optie is. Dat doen zij door informatie aan te bieden in aantrekkelijke, alternatieve leesvormen die bijvoorbeeld hoorbaar of voelbaar zijn.

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×