Waterrijk-West

    • Waterrijk, Park Lingezegen

Waterrijk-West ligt in het noorden van Park Lingezegen. Het strekt zich uit tussen de Rijksweg-Noord, 1e Weteringsewal en wordt aan de noordkant begrensd door de Rijkerswoerdse Plassen. Waterrijk-West is een van de twee delen van het Waterrijk. Ten westen van de A325 ligt Waterrijk West, ten oosten van de A325 ligt Waterrijk-Oost.

Ruimte voor Natuur en Recreatie

Waterrijk-West is ingericht als natuur- en recreatie gebied. In het hele gebied vind je wuivende rietkragen vanuit waar vogels je luidkeels toezingen. Tussen het riet door lopen wandelpaden. Je waant je even helemaal in een andere wereld wanneer je hier loopt.

Veel vogels hebben Waterrijk-West al ontdekt als nieuwe woonplaats. Met een beetje geluk spot je in het voorjaar een blauwborst, of zie je baardmannetjes van het riet snoepen. In de winter zie je hier veel verschillende soorten eenden, ganzen en maak je zelfs kans op een ijsvogel.

Praktische informatie

Wanneer je Waterrijk-West wil bezoeken kan dit via verschillende ingangen vanaf de Kerkstraat, 1e Weteringsewal en Rijksweg-Noord.

Kom je met de auto? Dan kan je die parkeren op de parkeerplaats Park Lingezegen aan de 1e Weteringse Wal of bij de Rijkerswoerdse Plassen.

Waterrijk-West is in beheer en eigendom van Staatsbosbeheer. Voor vragen, opmerkingen of klachten kan je contact opnemen met geldersepoort@staatsbosbeheer.nl.

Inzetfoto: Susan Thielking

Misschien vind je dit ook interessant