Verhalen

24-06-2021 Een appeltje voor de dorst met Park-Pomoloog Michael Witjes         

Feitjes over fruit en bijzonderheden over bomen: Park Pomoloog Michael Witjes deelt met jou de leukste wetenswaardigheden over fruit en fruitteelt!

Wie de Betuwe zegt, zegt fruittteelt. En Park Lingezegen is daar geen uitzondering op. In Park Lingezegen staan veel fruitboomgaarden. Kersen, peren, appels, pruimen. Je vindt er van alles. Dat veel van die soorten fruit een bijzonder verhaal vertellen weten alleen veel mensen niet.

Park-Pomoloog

Een Pomoloog is een kenner van appels. Iemand die alles weet over appels, fruitteelt en de historie van allerlei bijzondere rassen. Ook Park Lingezegen heeft zijn eigen pomoloog: Michael Witjes. Hij is expert op het gebied van hoogstamfruit en fruitteelt met oude rassen. Op voedselbos ‘Het Appelland’ kweekt hij oude appelrassen. Ieder ras heeft een eigen verhaal met zijn bijzonderheden.

Maandelijkse rubriek

Als de Park-Pomoloog van Park Lingezegen gaat Michael maandelijks een video maken over bijzondere verhalen over fruit in Park Lingezegen. Met de video’s wordt het verhaal van ‘voedzame erfgoed’ van Park Lingezegen verteld.

In de eerste aflevering van ‘De Park Pomoloog’ verteld Michael je hoe de beroemdste appel van de regio aan zijn naam komt. En dat is verrassender dan je waarschijnlijk denkt!

De Park Pomoloog | #1: De Elstar


 

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×