Verhalen

17-09-2021 Zonder strijd geen overwinning| Lingezegen Verteld #1

Met Lingezegen Verteld brengen we je verhalen over het erfgoed, verteld door de inwoners, ondernemers en gebruikers van Park Lingezegen. We trappen af met Martijn Reinders, archeoloog bij  Greenhouse Advies en auteur van het boek ‘Oorlog in Lingezegen’ met verhalen over de sporen van de strijd in de Over-betuwe in 1944/1945. 

De tweede wereldoorlog heeft zijn sporen achtergelaten in het landschap van wat nu Park Lingezegen is. Op  17 september 1944 werd de Betuwe het toneel van operatie Market-Garden en later de strijd om de Over-Betuwe.

Wat nu Park Lingezegen is vormde maandenlang een bloedig strijdtoneel. Tijdens de aanleg van Park Lingezegen kwamen veel van deze sporen van de strijd weer naar boven. Archeoloog Martijn Reinders neemt je in deze eerste aflevering van Lingezegen Verteld mee naar het strijdtoneel met verhalen over vondsten uit deze  periode die gedaan zijn tijdens de aanleg van Park Lingezegen.

Het verhaal  van Martijn Reinders luister je hier:

 

Over Lingezegen Verteld

Lingezegen Verteld brengt je de verhalen over dit erfgoed in Park Lingezegen, verteld door inwoners, ondernemers en recreanten in Park Lingezegen. De verhalen nemen je mee in de (hedendaagse) geschiedenis van Park Lingezegen.  Deze verhalen bundelen we in ‘Lingezegen Verteld’, verhalen over het erfgoed in Park Lingezegen.

Lees meer over Lingezegen Verteld >>

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×