verhalen

24-09-2014 Vroege vogel

Ik hou heel erg van structuur. Soms vind ik het zelf ook wat saai, maar ik gedij er het beste bij. Met hardlopen is dat niet anders. En dus ren ik elke week op dezelfde dagen op dezelfde tijd. Altijd. Dat is dus ’s ochtends vroeg.

Ik heb daar overigens grondig over nagedacht. De volgende overwegingen gaven de doorslag:

  • De dageraad (of met zonsondergang) is het mooiste moment om buiten te zijn.
  • Ik doe altijd eerst waar ik het minste zin in heb. Zo begin ik op zaterdag ook eerst aan de schoonmaakklusjes, daarna komt pas de krant. Heb ik het maar gehad.
  • ’s Ochtends heb ik nog niet de tegenwoordigheid van geest om te bedenken dat ik eigenlijk geen zin heb. Half 7 gaat de wekker, hup uit bed, plens water en gaan.
  • Al eens ’s avonds gesport vlak na een verantwoorde Schijf van Vijf-maaltijd met alles er op en eraan? Poeh! Maar ’s ochtends kan mijn motor makkelijk een half uur branden op alleen een banaan. Geen baksteen in je buik. En daarna smaakt het ontbijt des te beter!
  • Last but not least: ik heb eens gelezen dat je de hele dag actiever bent en meer calorieën verbrandt als je ’s ochtends sport. Als ik dan toch moet hardlopen, kan ik maar beter alles eruit halen wat erin zit.

De keuze voor mijn strenge sportregime is onderbouwd, maar ik toon me misschien te weinig flexibel. Er is geen Plan B als het ’s ochtends met bakken uit de hemel komt, en ik heb verder ook geen alternatieven uitgetest. Misschien toch goed om dat alsnog te doen. Vanwege de slechte weersvoorspellingen vandaag heb ik mijn ochtendtraining verzet naar vanavond. In de sportschool. Zie ik meteen hoe hard ik nou daadwerkelijk loop. Wordt vervolgd.

Lotty

Lotty is beginnende hardloper en doet mee aan de Lingezegenloop. Ze blogt daarover op parklingezegen.nl/lingezegenloop

Trefwoord(-en):

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Geef een reactie

×