Nieuws

21-03-2022 Voor in de agenda – Geniet van de bloesem!

Reserveer 24 april alvast in je agenda, dan kan je namelijk weer genieten van de bloeiende bloesem in de fruitboomgaarden van het zuidelijk deel van Park Lingezegen. Het is dan weer tijd voor de bloesemwandeling! De bloesemwandeling wordt georganiseerd door Bellefleur Boomgaardbeheer, Wijngaard en cidermakerij Het Hamerstuk, Stichting Doornik Natuurakkers en Stichting Natuurtuin Lingezegen.

Het is lente en de fruitbomen staan prachtig in bloei met witte en roze bloesem. Het is nu dan ook het perfecte moment voor een wandeling door de boomgaarden. De bloesemwandeling neemt je mee door bloeiende boomgaarden en langs natuurrijke en historische plekken in Lent en Ressen. Tijdens de wandeling kun je op verschillende mooie plekken aangenaam pauzeren en geven de eigenaren en beheerders uitleg over hun boomgaard, wijngaard, kasteelterrein, graanakker of bloementuin.

Op 24 april zijn de eigenaren en beheerders tussen 13u en 16:30u aanwezig om te vertellen over hun werk. Met deze bloesemwandeling willen ze iedereen laten zien hoe mooi onze omgeving is en hoe hier gezond en natuurlijk voedsel wordt geproduceerd. Ze presenteren hun ambachtelijke producten: van biologisch appelsap, tot cider, wijn en speciaalbier gemaakt met lokaal fruit. Om te laten zien dat wat lekker is ook van dichtbij kan komen.

Loop zelfstandig of met gids

De bloesemwandeling kun je op twee manieren lopen: zelfstandig (bijvoorbeeld met vrienden of je gezin) of in een groep onder begeleiding van een gids (aanmelding vooraf). De gids is vraagbaak en geeft onderweg nog extra informatie. Maar de route is ook prima zelfstandig te lopen met de routebeschrijving. Ook zijn er twee mogelijkheden voor de afstand: er is een basiswandeling van ongeveer 4 km uitgezet die ongeveer 2 uur duurt en een uitgebreidere wandeling van 7 km die ongeveer 3 uur duurt.

Geschikt voor jong en oud!

De wandeling is geschikt voor jong en oud. Voor ouders met kinderen is er een speciale natuurvragenlijst met veel online filmpjes. EĆ©n van de doelen van de bloesemwandeling is om kinderen kennis te laten maken met alles wat er in boomgaarden leeft. Zo kun je tijdens de bloesemwandeling bijvoorbeeld een vossenhol, een bijenhotel en een vleermuizenkast zien.

Meer informatie en de routebeschrijving vind je op www.hethamerstuk.nl/bloesemwandeling

Reacties zijn gesloten.

Ɨ